Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 29 Nisan 2021 - 16:33 Yorum: 0

ATO Meclisinden ABD Başkanı Biden’a tepki

Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclisi, 28'inci dönem 37'inci oturumunda ABD Başkanı Joe Biden'in 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelendirmesine tepki gösterdi.

ATO Meclisinden ABD Başkanı Biden’a tepki

Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclisi, 28'inci dönem 37'inci oturumunda ABD Başkanı Joe Biden'in 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelendirmesine tepki gösterdi.

Meslek Komitesinden 67'sinin 181 temsilci ile oluşturduğu ATO Meclisinin nisan ayı olağan toplantısı video konferans yöntemiyle gerçekleşti. Oturumda ABD Başkanı Biden'in açıklaması ATO Meclisinin oybirliğiyle aldığı kararla kınandı. ATO Meclisi tarafından yapılan açıklamada, "ABD Başkanı Joe Biden'ın 24 Nisan 2021 tarihli açıklamasında 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelendirmesini esefle kınıyor, hiçbir tarihi temele ve gerçeğe dayanmayan bu açıklamayı kabul edilemez olarak değerlendiriyoruz. Biden'ın sözleri Ermeni diasporasının tek yanlı olarak gerçekleştirdiği kamuoyu oluşturma çabasının ifadesinden öteye geçemez. Türkler ve Ermeniler asırlar boyu birlikte yaşamış iki millettir. Ermeniler, Birinci Dünya Savaşı sırasında parçalanmaya çalışılan bir imparatorluk içinde batının etkisi altında kalmış ve insanlık dışı olaylar gerçekleştirmişlerdir. Ermenilerin savaş bölgeleri dışına çıkartılmaları o günün ağır koşulları içerisinde Osmanlı devlet adamlarının almak zorunda kaldıkları bir önlemdir. Bu olay bütün yönleriyle tarihin malı olmuştur. Siyasetçilerin görevi siyaset yapmak, tarihçilerin görevi ise arşivlere dayanarak en yalın haliyle tarihi gerçekleri yazmaktır. Bugün değişik ülkelerde lobi faaliyetleri yürüten Ermeniler, yüz yıla aşkın bir süredir her gün giderek artan bir ölçüde Ermeni sorununun tek yanlı propagandasını yapmakta ve kendi çıkarlarına uygun kamuoyu oluşturmaktadır. Dünya bu tek yanlı Ermeni suçlamalarını yıllardan beri dinlemektedir. Ancak artık gerçekçi olmanın zamanı gelmiştir. Türkiye, 1915 olaylarının bilim adamları ve tarihçiler tarafından araştırılmasını her zaman savunmuş ve arşivlerini tüm dünyaya açmıştır. Gerçeği öğrenmek ve tarihi o günün koşullarında değerlendirmek isteyen herkese Türkiye Cumhuriyeti arşivleri sonuna kadar açıktır. Tüm bu bilgiler ışığında, ABD Başkanı Joe Biden'ın 24 Nisan 2021 tarihli açıklamasını bir kez daha kınıyor ve reddediyoruz" denildi.

"Milletimiz, değil soykırım yapmak, Anzakları bile kendi evlatları olarak görmüştür"

Kararın ardından konuşan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği gibi "soykırım" etiketinin Türk milletinin üzerine yapışmayacağını belirterek, "Milletimiz, değil soykırım yapmak, kıtalar ötesinden Çanakkale'ye savaşmaya gelen ve bu topraklara gömülen Anzakları bile kendi evlatları olarak görmüştür. Atatürk, Yeni Zelandalı annelere mektup yazarak, Türk milletinin alicenaplığını, "Onlar bu topraklarda canlarını verdikten sonra artık bizim evlatlarımız olmuşlardır" sözleriyle ifade etmiştir" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber