Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 20 Ocak 2021 - 11:53 Yorum: 0

ATO’dan ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, "TOBB Küçük Parmaklar" tablet dağıtım kampanyası kapsamında ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak...

ATO’dan ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, "TOBB Küçük Parmaklar" tablet dağıtım kampanyası kapsamında ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak tabletleri Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar'a teslim etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde başlatılan "Küçük Parmaklar" kampanyası kapsamında ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak tabletler, ATO Başkanı Gürsel Baran tarafından Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar'a teslim edildi. TOBB'un pandemide uzaktan eğitim gören ve ihtiyaç sahibi öğrenciler için "Tabletsiz Öğrenci Kalmasın" hedefiyle yola çıkarak başlattığı kampanya kapsamında Ankara'da ihtiyaç sahibi öğrencilere hediye edilen klavyeli tabletlerin teslim töreni ATO Fuaye Alanı'nda yapıldı. Törene ATO Başkan Yardımcıları Temel Aktay ve Halil İbrahim Yılmaz ile ATO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi M. Ülkü Karakuş, ATO Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Fatih Çetinkaya, Nihat Uysallı, Süleyman Ekinci, Halil İlik, Nuh Acar ve Ali Yıldız da katıldı. ATO Başkanı Baran, teslim töreninde yaptığı konuşmada Türk iş dünyasının pandemi sürecinde ihtiyaç sahibi öğrencilere destek vermeye devam ettiğini belirterek, "EBA'ya bağlanamayan öğrencilerimize yardımlarımızın ulaştırılması konusunda desteğini esirgemeyen, duyarlılık göstererek ihtiyaç sahibi çocuklarımıza daha iyi ve daha adil bir eğitim fırsatı sunmak için çalışan herkese teşekkür ederim. Çocuklarımızın eğitime en iyi şekilde ulaşarak, eğitimlerinin aksamaması için hep beraber çalışıyoruz. Güçlü bir geleceğin, güçlü bir neslin elinden çıkacağı bilinciyle eğitimi desteklemeye devam ediyoruz" dedi.

"Çocuklarımızın birebir ders yapabilmesi için çalışıyoruz"

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Türkiye genelinde ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaşma konusunda çok hızlı hareket ettiklerini kaydederek, EBA (Eğitim Bilişim Ağı) üzerinden canlı derslere başladıklarını kaydetti. EBA'nın kullanım miktarı ve internet trafiği kriterlerine göre eğitim alanındaki tüm internet siteleri arasında dünyada birinci sıraya yerleştiğini belirten Akpınar, "İlk etapta altyapımız çok güçlü değildi ama şu an dünyada birinci sıraya yerleştik. En çok kullanılan eğitim sitesi şu an EBA oldu. Çocuklarımızın canlı derse girebilmesi, birebir ders yapabilmesi için tablete, bilgisayara, internete ihtiyacı var. Şu an bunu karşılamaya çalışıyoruz" dedi.

Tüm illerden ihtiyaç sahibi çocuklara dair Milli Eğitim Bakanlığı'na veri akışının sağlandığını dile getiren Akpınar, "İhtiyaç sahibi olduğu saptanan çocuklarımızın ihtiyaçlarını hem Bakanlığımızın genel bütçesinden hem de sizler gibi hayırsever odalarımızın desteğiyle karşılıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber