Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 07 Temmuz 2018 - 13:28 Yorum: 0

ATO’dan üyelerine Özbekistan’da yatırım önerileri

Ankara Ticaret Odası (ATO) üyelerinin ihracatını ve Türkiye ekonomisine katkılarını artırmak amacıyla Özbekistan'ı ziyaret eden ATO heyeti, inşaat,...

ATO’dan üyelerine Özbekistan’da yatırım önerileri

Ankara Ticaret Odası (ATO) üyelerinin ihracatını ve Türkiye ekonomisine katkılarını artırmak amacıyla Özbekistan'ı ziyaret eden ATO heyeti, inşaat, tarım, turizm ve madencilik sektörlerinde incelemelerde bulundu.

ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı ve ATO Meclis Üyesi Tahir Tellioğlu ve ATO Yönetim Kurulu Üyesi Halil İlik'ten oluşan heyet, Özbekistan'a hareketinden önce Özbekistan Ankara Büyükelçisi Alişir Azamhocayev'i ziyaret etti. Büyükelçi Azamhocayev'i ziyaretlerinde ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, "Ankara Ticaret Odası olarak Özbekistan ile Türkiye arasındaki ticareti geliştirmek ve sürdürülebilir hale getirmek için buradayız" dedi.

ATO heyeti, Özbekistan ziyareti sırasında, İnşaattan Sorumlu Bakan Yardımcısı Şuhrathoca Haşimov Rahmatjanoviç, Turizmden Sorumlu Vali Yardımcısı Nizamov Sayfiddin Fahriddinoviç, Taşkent 1. Vali Yardımcısı Rustamov Odilhan Bakieviç, Taşkent Belediye Başkan Yardımcısı Kahraman Arpov ve Nurafşan Belediye Başkanı Rahimov Usman İsmailoviç ile bir araya geldi. Görüşmeler sırasında iki ülke arasındaki ticaret hacmini geliştirmeye yönelik fikir alışverişinde bulunuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz Nisan ayında Özbekistan'ı ziyareti sırasında iki ülke cumhurbaşkanları arasında imzalanan 25 maddelik anlaşmanın iş insanlarına sunduğu ticari fırsatlar da masaya yatırıldı. Heyet, 3 günlük ziyaretin ardından ATO Yönetim Kurulu'na Özbekistan'daki temaslarıyla ilgili bir rapor sundu. Raporda ATO üyelerinin Özbekistan'da iş geliştirebilecekleri sektörler inşaat, tarım, turizm, madencilik ve hizmet sektörü olarak sıralandı. Raporda ayrıca ülkedeki ekonomik liberalleşme politikasının, pamuk üretiminden meyve-sebze tarımına geçilmesinin, pek çok sektördeki yatırım ihtiyacının ve yabancı yatırımcılara açık hükumet politikalarının, ATO üyesi firmalar için yatırım ve ticaret fırsatları sunduğu kaydedildi.

ATO heyetinin raporunda, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te 500 bin adet yeni konut inşaatı yapılmasının planlandığı, okul, sağlık merkezi, AVM gibi yeni projelere talep olduğu, hükumetin çıkardığı turizm haritasına göre 100 yeni otel yapımının hedeflendiği ve zengin yeraltı kaynaklarının çıkarılması ve işlenmesi için yatırıma ihtiyaç duyulduğu belirtildi. ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara'nın Özbekistan ile ticari ilişkilerinin gelişmesi için, Esenboğa Havalimanı'ndan direkt uçuşların başlatılması gerektiğini söyledi. İstanbul'dan Taşkent'e yapılan seferlerdeki doluluk oranlarına dikkati çeken Yılmaz, "Ankara'dan Taşkent'e en azından haftada bir gün direkt uçuş konulması, her iki şehrin ihracat ve yatırımı için önem arz ediyor. Bu konuda temaslarımızı sürdürüyoruz" ifadelerinde bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber