Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 25 Ağustos 2016 - 12:43 Yorum: 0

Atölyelerde kadınlar üretime başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin kadın istihdamını arttırmak amacıyla kurduğu iki tekstil atölyesinde eğitim alan kadınlar, belediyenin ihtiyaç...

Atölyelerde kadınlar üretime başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin kadın istihdamını arttırmak amacıyla kurduğu iki tekstil atölyesinde eğitim alan kadınlar, belediyenin ihtiyaç duyduğu tüm tekstil ürünlerini üretmeye başladı. Kadınlar, özel işletmelerden alınan ilk siparişleri hızla yetiştirmeye çalışırken, belediye atölye sayısını arttırmaya hazırlanıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikalar Daire Başkanlığı tarafından kentte kadın istihdamını arttırmak amacıyla açılan tekstil atölyesinde çalışanlar kadınlar, belediyenin ihtiyaç duyduğu tüm tekstil ürünlerini üretmeye başladı. Bağlar ilçesi Yeniköy Mahallesi ile Hani ilçesindeki tekstil atölyelerinde üç aydır çalışma yürüten 16 kadın, eğitimlerin ardından, itfaiye erlerinin kıyafetleri ile yakında hizmete açılacak Kız Öğrenci Yurdu'nun nevresimlerini dikimini büyük bir hızla sürdürüyor. Kadınlar, Büyükşehir Belediyesi dışında kentteki işletmelerden aldığı siparişleri de hummalı bir çalışmayla yetiştirmeye çalışıyor.

Atölyelerdeki üretim hakkında bilgi veren Kadın Politikaları Daire Başkanlığı Kadın Ekonomisini Güçlendirme Şube Müdürü Fatma Esmer, yaklaşık üç ay önce tekstil atölyeleri kurulduğunu, 10 dikiş makinesinin bulunduğu Yeniköy'de 11 kadının, 2 dikiş makinesinin bulunduğu Hani'deki atölyede 5 kadının çalıştığını söyledi. Gönüllü eğitmenler eşliğinde verilen dikiş eğitimlerinin ardından kadınların üretime geçtiğini belirten Esmer, atölyelerde hem belediyenin hem de bazı işletmeler tarafından verilen siparişlerin dikildiğini kaydetti.

"Gelir eşit bir şekilde dağıtılıyor"

Atölyede kolektif bir üretimin söz konusu olduğunu ve elde edilen gelirin kadınlara eşit bir şekilde dağıtıldığını vurgulayan Esmer, Kadın Ekonomisini Güçlendirme Şube Müdürlüğü'nün sadece atölyeyi açtığını, malzemelerin kurulum aşamasında kadınların yanında yer aldığını ve üretilen ürünleri pazarlama konusunda yardımcı olduğunu anlattı. Pazarlama çalışmalarının iki yönlü olduğuna dikkat çeken Esmer, "Bu çalışmalardan biri bizden haberdar olan kişilerin talebidir. İkincisi ise kadın arkadaşlarla birlikte bazı işyerlerinde atölyeyi tanıtmaya yönelik çalışmalarımızdır. Tüm bunlar olumlu geri dönüşlerle birlikte siparişlerimizin artmasını sağlıyor" dedi.

"Siparişler alınıyor"

Kadınların kolektif çalışmalarını ve emeklerini desteklemek amacıyla Büyükşehir Belediyesi'nin kadınlara çeşitli siparişler verdiğini aktaran Esmer, itfaiye erlerinin günlük giydiği tişörtlerinin ve iş kıyafetlerinin atölyede dikildiğini kaydetti. Yine Büyükşehir Belediyesi'nin açmakta olduğu Kız Öğrenci Yurdu'nda kullanılacak nevresim takımlarının kadınlar tarafından üretileceğini söyleyen Esmer, "Ben buradan şunun duyurusunu yapmak istiyorum. 11 kadın kendi emeğiyle ve yaptıklarıyla bir atölye oluşturmuş, herkesin bu girişimi desteklemesini istiyorum" diye konuştu.

"Benzer atölyeler artacak"

Kadın emeğinin görünür kılınması amacıyla Sakarya Caddesi'nde stant oluşturulacağını belirten Esmer, çalışmaların bununla sınırlı kalmayacağını, kent merkezindeki atölye sayısının artırılacağını ve ilçelerde de buna benzer atölyelerin kurulacağını sözlerine ekledi.

Atölyelerde kadınlar üretime başladı

Atölyelerde kadınlar üretime başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber