Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 10 Mart 2015 - 15:08 Yorum: 0

ATSO Başkanı Çetin:

"İşsiz gençlere meslek kazandırmaya yönelik iş garantili kurslar açıyoruz, gençler maalesef bu kurslara yeterince ilgi göstermiyor"

ATSO Başkanı Çetin:

ANTALYA (AA) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, sanayi sitelerinde kalifiye eleman sıkıntısı yaşadıklarını bildirdi.

Antalya Oto Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Bucak ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, ATSO Başkanı Davut Çetin'i ziyaret etti.

ATSO'dan yapılan açıklamaya göre, ziyarette konuşan Çetin, Oda olarak Beceri 10 Projesi ile işsiz gençlere meslek kazandırmaya yönelik iş garantili kurslar açtıklarını, fakat gençlerin bu kurslara ilgi göstermediğini kaydetti.

Sanayi sitelerinde kalifiye eleman sıkıntısı yaşandığını vurgulayan Çetin, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Metalcisi, elektrikçisi, kaportacısı, boyacısı nitelikli eleman bulmakta zorlanıyor. ATSO olarak Beceri 10 Projesi kapsamında iş garantili meslek eğitimleri düzenliyoruz ama eleman bulmakta güçlük yaşıyoruz. Yetiştirilmek üzere kurslara katılan gençlere eğitim süresince günlük 25 lira ücret ödeniyor, sağlık sigortaları karşılanıyor. Bu gençleri istihdam eden firmalar 4,5 yıla varan süreyle Sigorta Primi İşveren Payı desteğinden yararlanıyor. Buna karşın gençler maalesef bu kurslara yeterince ilgi göstermiyor. Bir yanda işsizlik var, diğer yandan sanayide çalıştıracak eleman bulamıyoruz. Büyük bir çelişki yaşanıyor."

Antalya'da ticarette genel olarak yapısal bir bozulma bulunduğuna işaret eden Çetin, şehir içinde apartman altlarında sıkışıp kalan galericilerin, hurdacıların, matbaacıların, halı yıkamacıların mutlaka kent dışında oluşturulacak toplu iş yerlerine taşınması gerektiğini bildirdi.

Çetin, "Oda olarak toplu iş yerleri projemiz hazır ancak uygun yer bulamıyoruz. En az 1 milyon metrekare araziye ihtiyaç var. Yerel yönetimlerin desteğiyle, kent içine sıkışıp kalan ticareti mutlaka şehrin dışına taşımalıyız" dedi.

Antalya Oto Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Bucak da sanayi sitelerinde gıda sektörlerine yönelik faaliyet gösteren firmaların bulunmaması gerektiğini belirterek, "Tamircinin, yedek parçacının yanında gübreci, yemekçi faaliyet gösteriyor. Mesleğini yapmak isteyen sanayi esnafı yer bulamıyor" açıklamasında bulundu.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber