Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Ekim 2016 - 12:43 Yorum: 0

ATSO Başkanı Çetin: "Antalya’da son 1 yılda 100 bin kişi tarım işini bıraktı "

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Antalya'da 100 bin kişinin tarım işini bıraktığını, sektörde çalışan sayısınnı 300 bin civarında...

ATSO Başkanı Çetin: 'Antalya’da son 1 yılda 100 bin kişi tarım işini bıraktı '

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Antalya'da 100 bin kişinin tarım işini bıraktığını, sektörde çalışan sayısınnı 300 bin civarında azaldığını, şu andaki rakamların 2014 yılından bile daha düşük olduğunu söyledi.

Antalya'da 26-30 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 7. Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) tanıtım toplantısında konuşan ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya'nın tarım sektöründe büyük bir iş gücü kaybı yaşadığını, TÜİK verilerine göre tarımda çalışan sayısı geçen yıla nazaran 300 bin civarında azaldığını söyledi.

Davut Çetin "Hatta 2014'ün bile altına inmiş. Sosyal Güvenliğe kayıtlı çiftçi sayısı 1 yılda 100 bin azalmış. Bu azalma Edirne'den Hakkari'ye Türkiye'nin 81 ilinin hepsinde görülüyor. Çalışan ve çiftçi sayısının bu şekilde azalması tarımın ve kırsal kesimin boşalması anlamına gelmektedir." dedi.

Hükmetin bunu gördüğünü ve tarımda ticari işletme yatırımlarının artması için çeşitli önlemler almaya başladığını hatırlatan ATSO Başkanı Çetin "Ancak, diğer yanda orta vadeli planda tarımda istihdamın azalmaya devam edeceği kabul edilmiştir. Yani, tarımda çözümün büyük modern işletmelerden geçtiği düşünülmektedir. Bu nedenle geleneksel tarımdan vazgeçmek yerine, onu dönüştürmek en sağlıklı yoldur ve bunun yolu da üretici birliklerinden, kooperatiflerden, yöresel ürünler, kırsal turizm gibi alternatiflerden geçmektedir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber