Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Ekim 2016 - 11:53 Yorum: 0

ATSO Gıda Kümesi Fransa SİAL Fuarı’na katılıyor

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, ATSO Gıda Kümesi'nin Fransa Paris'de düzenlenen gıda fuarına katılacağını...

ATSO Gıda Kümesi Fransa SİAL Fuarı’na katılıyor

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, ATSO Gıda Kümesi'nin Fransa Paris'de düzenlenen gıda fuarına katılacağını söyledi.

Ekonomi Bakanlığı'nın "Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi" (UR-GE) desteği kapsamında, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülmekte olan "ATSO Gıda Kümesi" faaliyetlerine devam ediyor. ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Erol Erkan'ın liderlik ettiği Gıda Kümesi heyeti Paris'te düzenlenen SİAL Gıda Fuarı'nda yeni işbirlikleri ve ihracat olanakları arıyor. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin şekerli gıdalar, kuruyemiş, baharat, süt ve süt ürünleri, hindi, işlenmiş et, bakliyat, şeker, mantar, meyve suyu, gıda soğutma sistemleri ve frigorifik soğutma alanında faaliyet gösteren firmaları bünyesinde barındıran ATSO Gıda Kümesi'nin 14-20 Ekim tarihlerinde Fransa-Paris'de gıda fuarına katıldığını ve B2B görüşmeler ile ihracat olanakları arayacağını bildirdi.

Fuarda ATSO Gıda Kümesi standı açılacak

ATSO Gıda Kümesi'nin Antalya firmalarının ihracat potansiyellerini geliştirmek adına önemli imkânlar sunduğunu vurgulayan Başkan Davut Çetin, "ATSO Gıda Kümesi'nde yer alan 9 firmamız SİAL Gıda Fuarı'na ATSO Gıda Kümesi çatısı altında 54 metrekarelik bir stantla katılım sağlıyorlar. Fuarın, firmalarımızı yeni pazarlara açılmak, yurtdışı pazarları, rakip ülke ve ürünleri tanımak, yeni pazarlama stratejileri, yeni işbirlikleri ve ihracat olanakları geliştirmek için önemli imkânlar sunacağını düşünüyorum. ATSO olarak bu proje ile gıda sektöründe ülkemizin ve bölgemizin ihracat potansiyelinin arttırılmasını ve ticari faaliyetlerin gelişmesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz" dedi.

Hedef yeni pazarlar

UR-GE Projelerinin ihracatta büyümeyi desteklediğini kaydeden Başkan Davut Çetin, "Gıda kümemiz, projenin başladığı tarih olan Mayıs 2014'den bu yana yapılan beşinci yurtdışı pazarlama programını yapıyor. SİAL Paris Gıda Fuarı, gıda sektörünün dünyadaki en önemli buluşma noktalarından biri. Bu fuarı, yaklaşık 105 ülkeden 7 bin katılımcının ziyaret etmesi bekleniyor. Firmalarımız 2015'den bu yana sektörün en önemli fuarlarına katılıp, dünya gıda pazarındaki gelişmeleri yakından takip ediyorlar" dedi.

ATSO Gıda Kümesi'nin Fransa-Paris ziyaretine, Yönetim Kurulu Üyesi Erol Erkan'ın liderlik ettiğini belirten Başkan Davut Çetin, ATSO Gıda Kümesi'nin Fransa'dan sonra, farkı coğrafyalardaki pazar bulma faaliyetlerine devam edeceğini sözlerine ekledi.

ATSO Gıda Kümesi Fransa SİAL Fuarı’na katılıyor

ATSO Gıda Kümesi Fransa SİAL Fuarı’na katılıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber