Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Ekim 2016 - 17:08 Yorum: 0

ATSO ve Antalya OSB’den örnek proje

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin ve Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Antalya...

ATSO ve Antalya OSB’den örnek proje

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin ve Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Antalya OSB'de kurulacak Mesleki Sınav Sertifikasyon Merkezi'nin protokolünü imzaladı.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Türkiye'ye örnek olacak bir projenin temelini attı. Tehlikeli ve çok tehlikeli işler kapsamına giren ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Mesleki Yeterlilik Belge Sertifikasyonu mecburiyeti getirilen iş kollarında belgelendirme işlemleri iki kurumun işbirliği sayesinde Antalya OSB'de kurulacak olan Mesleki Sınav Sertifikasyon Merkezi'nde yürütülecek. Merkez binası yapımını Antalya OSB'nin üstleneceği projede, MYK tarafından akredite edilen ATSO MESEM ise sınav ve belgelendirme işlemlerini sürdürecek.

Türkiye'ye örnek işbirliği

Türkiye'de bir örneği daha olmayan dev işbirliğinin temeli ATSO'da düzenlenen imza töreni ile atıldı. ATSO Başkanı Davut Çetin ve Antalya OSB Başkanı Ali Bahar tarafından imzalanan protokol ile belgelendirme zorunluluğu olan asansör ve inşaat alanındaki 18 iş kolunda çalışanlar, yeterlilik belgelerini Antalya OSB'de kurulacak merkezden alabilecek. Bu sayede, sanayicilerin, üreticilerin ve çalışanlarının mesleki yeterlilik belgesine doğru yerde, doğru zamanda ve doğru maliyette ulaşmaları sağlanacak.

Tasarruf sağlayacak

Merkezin sağlayacağı faydaları anlatan Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, "Daha önce sanayicilerimiz bu hizmeti ağırlıklı olarak İstanbul, Ankara ve İzmir gibi illerden alıyorlardı. Bölgemizde kurulacak merkez hem sanayicilerimizin hem de çalışanların zamandan ve maliyetten tasarruf etmeleri sağlayacak. Kuruluş aşamasında 18 yeterlilikte hizmet verecek olan merkez, ilerleyen dönemlerde katılımcılarımızdan ve üreticilerden gelecek talepler doğrultusunda farklı yeterliliklerde belgelendirme hizmeti vermeyi de hedeflemektedir" dedi.

Geneli kapsayan kalıcı çözüm

Eğitim alanında geneli kapsayan kalıcı çözümler üretmeyi amaçladıklarını belirten Bahar, "Bizler eğitim seferberliği projemizde son 1 yıldır mesleki yeterlilik belgelendirme süreci ile ilgili olarak da her gelişmeyi takip etmekte ve bu konuda katılımcılarımıza yönlendirme ve danışma hizmeti vermekteydik. Çözüm aşamasında farklı şehirlerden akredite kuruluşlar ile ihtiyaca yanıt vermeye çalıştık. Ancak söz konusu ihtiyacın genel ve sürekliliği olan bir ihtiyaç olduğunu ön görerek çözümü lokal olarak değil genel olarak oluşturmayı hedef aldık ve bu gün ATSO ile bu önemli projeyi hayata geçirmek için bir araya geldik" şeklinde konuştu.

Antalya için çok önemli bir proje

Projenin Antalya'ya büyük faydalar sağlayacağına dikkat çeken ATSO Başkanı Davut Çetin ise, "Mesleki Sertifikasyon Merkezimiz 2014 yılından bu yana faaliyet gösteriyor ve ağırlık olarak turizmde sertifikasyon belgesi veriyordu. Bu proje ile tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan asansör ve inşaat sektöründeki 18 gruba mesleki yeterlilik belgesi verebileceğiz. Bütün sınavlarımızı ve eğitimlerimizi Antalya OSB'de kurulacak merkezde yapacağız. Buradaki sertifikasyon Antalya'da her zaman konuştuğumuz ara eleman ihtiyacına da cevap verebilecektir. Çünkü çalışanlar burada sertifikasyon aldıktan sonra hem Türkiye'de hem de yabancı dil sınavını geçmeleri halinde yurt dışında da çalışma imkanı bulabilecek, isterlerse iş yeri açabilecek duruma gelecektir. Onun için burada imzalayacağımız protokol çok önemli. Bu ATSO ve Antalya OSB kent için yapacağı çok önemli bir projedir. Hayırlı olmasını ve işbirliğimizin devam etmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.

ATSO ve Antalya OSB’den örnek proje

ATSO ve Antalya OSB’den örnek proje

ATSO ve Antalya OSB’den örnek proje

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber