Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 24 Ocak 2018 - 14:38 Yorum: 0

ATUS vatandaşın hayatını kolaylaştırıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve kısa adı ATUS olan Akıllı Toplu Ulaşım Sistemleri, farklı uygulamalarla vatandaşların toplu...

ATUS vatandaşın hayatını kolaylaştırıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve kısa adı ATUS olan Akıllı Toplu Ulaşım Sistemleri, farklı uygulamalarla vatandaşların toplu taşıma araçları ile gidecekleri yerlere daha kolay ulaşımını sağlıyor. ATUS, geçtiğimiz yıl internet sitesi, mobil uygulama ve SMS servisi ile 54 milyon 159 bin 380 kez kullanıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve kısa adı ATUS olan Akıllı Toplu Ulaşım Sistemleri, vatandaşların toplu taşıma ile gidecekleri yerlere daha kolay ulaşımını sağlıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediye olarak sadece altyapıya yönelik belediyecilik hizmetlerine değil; sosyal ve kültürel belediyecilik hizmetlerine, son yıllarda ise özellikle ekolojik ve akıllı şehir uygulamalarına kaynaklık edecek teknolojik belediyecilik hizmetlerine ağırlık verdiklerini söyledi. Bu kapsamda yaptıkları çalışmalarla çok sayıda ulusal ve uluslararası ödüller aldıklarını hatırlatan Başkan Akyürek, amaçlarının belediyecilik hizmetlerini gelişen teknolojilerin ışığında geliştirmek, bu teknolojilerden yararlanarak halka daha iyi hizmet vermek olduğunu dile getirdi.

"ATUS yoğun ilgi görüyor"

Toplu ulaşımda kullandıkları ATUS hizmetinin de vatandaşların toplu ulaşımı daha verimli, daha kolay kullanabilmesini, duraklarda daha az beklemesini sağladığını dile getiren Başkan Akyürek, mobil uygulama, web sitesi, ücretsiz SMS servisi, akıllı duraklar, karekod uygulaması gibi farklı yollarla ulaşılabilen sistemin çok beğenildiğini ve yoğun ilgi gördüğünü ifade etti. Konya Mobil Uygulamasında bulunan "Ulaşım" sayfasından en yakından en uzağa doğru durakların listesine ulaşılabildiğini kaydeden Başkan Akyürek, listedeki duraklara dokunarak o durağa hangi toplu ulaşım aracının kaç dakika sonra geleceğinin öğrenilebildiğine vurgu yaptı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Akıllı Toplu Ulaşım Sistemleri, 2017 yılında milyonlarca kez kullanıldı. Geçtiğimiz yıl atus.konya.bel.tr adresinden 32 milyon 341 bin 362 görüntüleme sayısına ulaşan sistemin Konya Mobil Uygulaması üzerinden kullanılması sayısı 13 milyon 946 bin 309, SMS ile sorgulanma sayısı 7 milyon 871 bin 709. ATUS, Konya genelindeki 154 durakta bulunan akıllı durak ekranlarından da toplu ulaşım araçlarının tahmini geliş süresini anlık olarak göstererek vatandaşların gidecekleri yere daha kolay gitmesini sağlıyor.

ATUS vatandaşın hayatını kolaylaştırıyor

ATUS vatandaşın hayatını kolaylaştırıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber