Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 07 Ekim 2016 - 13:38 Yorum: 0

AÜ Rektörü Ünal: "Böbrek naklinde tarihe geçtik"

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, 2015 yılında en çok böbrek nakli yapan kamu hastanesi olduklarına dikkat çekerek, Türkiye tarihine...

AÜ Rektörü Ünal: 'Böbrek naklinde tarihe geçtik'

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, 2015 yılında en çok böbrek nakli yapan kamu hastanesi olduklarına dikkat çekerek, Türkiye tarihine geçtiklerini söyledi.

Sivil Düşünce Platformu (SDP) tarafından organize edilen toplantıda konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal üniversite ve yeni projeleri hakkında bilgiler verdi.

Sivil Düşünce Platformu Başkanı Hidayet Gültekin, SDP olarak düzenlediği sosyal sorumluluk çerçevesinde yürüttüğü projeleri Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal'a aktararak üniversiteden destek beklediklerini ifade etti.

"Şehrin dinamikleriyle hareket edeceğiz"

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal ise, sivil toplum kuruluşlarının Antalya, üniversite ve ülke dinamiği açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Yeni dönemimizde STK'larla birlikte birçok projeleri hayata geçirme adına çalışmalar gerçekleştireceğiz. Akdeniz Üniversitesi, Sivil Düşünce Platformu ile birlikte bir protokol imzalayarak kimsesiz çocuklara yönelik sosyal aktivite anlamında üzerimize düşeni yapmaya gayret göstereceğiz. Üniversitemiz ile STK'ların yapacağı ortak projeler bizleri daha ileriye taşıyacaktır. Türkiye'de bulanan üniversitelerin genel sorunu bulunduğu şehir ile bütünleşememelidir. Bizler yeni görevimizde şehir ile üniversiteyi kaynaştırmayı hedefliyoruz. Antalya'nın önde gelen STK'larla protokoller imzalayarak şehrin dinamikleriyle hareket edeceğiz" dedi.

"Böbrek naklinde tarihe geçtik"

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinin proje ve faaliyetlerine değinen Ünal, "Akdeniz Üniversitesi Hastanesi, özellikle organ nakli yönüyle örnek alınan bir hastane. Geçen yıl en fazla böbrek nakli gerçekleştirilen bir kamu hastanesi olarak Türkiye tarihine geçtik. Hastanemizde organ nakilleri en iyi şeklide yapılıyor. Bu geleneğimizin devam ettirip Üniversite hastanesini daha ileriye taşıyacağız. Ayrıca Onkoloji Merkezi yapılıyor. Özellikle kanser ile mücadele anlamında ne gerekiyorsa yapacağız. Gerekli alt yapı çalışmaları yapıldı, Antalya'nın en büyük onkoloji merkezi kurularak faaliyetlere başlanacaktır. Ayrıca Onkoloji Merkezi'nde 30'u engelli olmak üzere 567 araçlık otoparkı bulunarak hastalarımıza gerekli kolaylıklar sağlanacaktır" şeklinde konuştu.

Toplantıya, Rektör Ünal ve SDP Başkanı Gültekin'in yanı sıra, Antalya Basın İlan Kurumu ( BİK) Müdürü Nedim Engin, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Antalya İl Müdürü Nejat Deniz ve Sivil Düşünce Platformu üyeleri de katıldı.

AÜ Rektörü Ünal: "Böbrek naklinde tarihe geçtik"

AÜ Rektörü Ünal: "Böbrek naklinde tarihe geçtik"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber