Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 03 Nisan 2015 - 12:38 Yorum: 0

Av azalınca tezgahlar çiftlik balıklarıyla doldu

Denizlerde balık miktarının azalması yüzünden av balıkları tezgahlardaki yerini çiftlik ürünlerine erken terk etti- Gemlik Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Cezair: "Marmara'da balık o kadar azaldı ki Gemlik Körfezi'ndeki teknelerin yüzde 80'i, yılba

Av azalınca tezgahlar çiftlik balıklarıyla doldu

BURSA (AA) - HALUK YÜKSEL - Av balıkları, denizlerdeki miktarının azalması nedeniyle tezgahlardaki yerini çiftlik ürünlerine önceki senelere göre erken bıraktı.

Gemlik Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Cezair, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmara Denizi'nde yılbaşına kadar av sezonunun iyi geçtiğini, tekne sahiplerini tatmin edecek ölçüde hamsi, palamut ve hatta lüfer yakaladıklarını hatırlattı. 

Ocak ayından itibaren ise denizlerdeki av bereketinin bıçak gibi kesildiğine dikkati çeken Cezair, "Bırakın palamut ve lüferi, denizlerde hamsiye hasret kaldık" ifadesini kullandı.

Cezair, Marmara'nın güneyindeki önemli balıkçılık merkezlerinden Gemlik Körfezi'nde bulunan Kapaklı, Fıstıklı, Karacaali, Büyükkumla ve Küçükkumla mahallelerinde geçimini balıkçılıktan sağlayan çok sayıda tekne sahibinin yılbaşından itibaren ava dahi çıkmadığını dile getirdi.

Denizlerde av verimi düşünce sezonun aylar öncesinden fiili olarak bittiğini anlatan Cezair, "Marmara'da balık o kadar azaldı ki Gemlik Körfezi'ndeki teknelerin yüzde 80'i, yılbaşından bu yana denize açılmadı. Aslında sezonu aylar önce kapattık. Tekne sahibi denize açılsa harcı borcunu korumayacak, ağlar boş çekiliyor. Mazot parasını çıkaramayacaksa niye ava çıksın ki?" diye konuştu.

İbrahim Cezair, şu anda Marmara Denizi'ne açılan teknelerin ağlarına az miktarda sardalya ve çinekop takıldığını belirterek, sezon sonuna kadar benzer durumun devamını beklediklerini vurguladı.

Trol ve gırgır ağlarıyla avlanan balıkçılar için genel yasağın 15 Nisan'da başlayacağını anımsatan Cezair, bu tarihten itibaren kıyı balıkçılığı kapsamında küçük teknelerle sardalya avının süreceğini bildirdi.

Cezair, son dönemde piyasada av balıklarının payının "yok" denecek kadar azaldığını aktararak, tezgahların çiftliklerde yetiştirilen levrek, çipura ve somon gibi balıklarla dolduğunu sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber