Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 02 Eylül 2016 - 12:48 Yorum: 0

Av yasağı bitti, balık tezgahları hareketlendi

Av yasağının kalkmasının ardında ağların denize inmesiyle birlikte pazarlardaki balık tezgahları da hareketlendi.

Av yasağı bitti, balık tezgahları hareketlendi

Av yasağının kalkmasının ardında ağların denize inmesiyle birlikte pazarlardaki balık tezgahları da hareketlendi. Pazarda sardalya, hamsi ve kopezin kilo fiyatı 10 TL, çipura ve levrek 20 TL, sardalyanın kilosu 7 TL, barbunun kilosu 50 TL olarak satıldı.

Geçtiğimiz 15 Nisan 2016 tarihinde başlayan denizlerde av yasağı 1 Eylül gece yarısından itibaren yeniden açıldı. Av yasağının kalkması ile birlikte balıkçılar ağlarını denize attı. Ağların denize inmesiyle birlikte pazarlardaki balık tezgâhları da hareketlendi. Ege Denizi'nde avlanan balıkçıların ağına en çok hamsi, sardalya ve istavrit balıkları takıldı. İzmir'in Çeşme, Foça, Seferihisar ilçeleri ile Aydın'ın Didim ve Ayvalık ilçelerinde avlanan günlük balıklar Ödemiş'te de tezgâhtaki yerini aldı.

Ödemişli Balıkçı Kadir Tat, bu yıl da balığın bol ve fiyatların uygun olacağını söyleyerek, "Pazarımızda sardalya, hamsi ve kopezi 10 TL, uskumru ve palamutun kilosunu 15 TL'ye, çipura ve levrekin kilosunu 20 TL'ye, kaya levreğinin kilosunu 35 TL'ye, iri sardalyanın kilosunu 7 TL'ye, barbunun kilosunu da 50 TL olarak satıyoruz. Her damak tadına ve bütçeye göre balık var" dedi.

Fiyatlar düşecek

Önümüzdeki günlerde balığın daha da çoğalması ile birlikte fiyatların daha da düşeceğini dile getiren Kadir Tat, "Şu an kırmızı et ile kıyasladığımızda balığın kilogram fiyatları zaten çok uygundur. Bugün 10 TL'ye alınacak olan 1 kilo sardalya 4 kişilik bir ailenin akşam yemeğinde ana yemek olarak karın doyurur. Tüm Ödemişlileri de yeni sezonun taze balıklarından tüketmeye davet ediyoruz. Sezonumuz herkese hayırlı olsun bol kazançlı bereketli günler diliyorum."

Balıkçı Selahattin Keskin de şunları söyledi:

"Geçen yıllara göre balık fiyatlarımız da çok büyük artışlar yok. Fiyatlar herkesin alım gücüne uygun olduğunu düşünüyorum. Her ekonomiye göre de farklı balık ve fiyatlarımız var. Ürünlerimiz İzmir ve Aydın tarafından günlük olarak Ödemiş'e geliyor. Yeni sezon herkese hayırlı, bol kazançlı olsun. Tüm balıkseverleri tezgahlarımıza bekliyoruz."

Av yasağı bitti, balık tezgahları hareketlendi

Av yasağı bitti, balık tezgahları hareketlendi

Av yasağı bitti, balık tezgahları hareketlendi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber