Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 14 Nisan 2022 - 14:18 Yorum: 0

Av yasağı gelmeden balıkçılar ağları bakıma aldı

Türkiye'de balık av sezonunda sona gelindi. 15 Nisan'da başlayacak olan av yasağı öncesi havanın etkisiyle denize açılamayan balıkçılar, ağlarını...

Av yasağı gelmeden balıkçılar ağları bakıma aldı

Türkiye'de balık av sezonunda sona gelindi. 15 Nisan'da başlayacak olan av yasağı öncesi havanın etkisiyle denize açılamayan balıkçılar, ağlarını bakıma aldı.

Karadeniz'e bazen hareketli, bazen de boş geçen av sezonunda son güne yaklaşıldı. 15 Nisan'da başlayacak olan av sezonu öncesi Karadeniz'de fırtına nedeniyle bazı gemiler birkaç gündür denize açılamadı. Sezonun son haftalarında Ramazan ayının etkisiyle de balık piyasasında düşüş yaşandı. Tezgâhlarda hamsi bir görünüp bir kaybolurken mezgit ise neredeyse tezgâhları hiç boş bırakmadı. Nadir de olsa dip avlarından çıkan kalkan ve kırlangıç balıkları kısa süreliğine tezgâhları hareketlendirdi. Balıkçılar, mayıs ayında başlayacak dip avını bekliyor.

"Ara ara güzel oldu"

Sinoplu balıkçı Erdoğan Doğan, "Sezon yarın son. Tezgahlarda da doğru düzgün bir şey kalmadı, levrek çipura somon. Hamsi oldu, istavrit, mezgit bunlar ara ara güzel oldu. Ramazan nedeniyle şu anda işler durgun. Mayısta dip avcılığı başlar. Barbun, istavrit, mezgit, çarpan bunlar olur. Fiyatlar biraz pahalı, mezgit 30 TL, somon 60 TL, çipura 100 TL, deniz levreği 110-120 TL" şeklinde konuştu.

"Ağları erken bakıma aldık"

Balıkçı teknesinde yevmiyeci olarak çalışan Termeli Mehmet Bodur, "Ağları erken bakıma aldık aslında, iş olmadığı için denizde ağları dışarı aldık. Sezonu erken kapattık. Mazot pahalı, balık kasası pahalı. Çoğu zaman çıkamadık zaten, havalar da iyi gitmedi" diye konuştu.

Ordulu Hüsamettin Akgöz ise "Sezon sonuna geldik ama hiçbir şey kazanamadım denizden. Her şey pahalı hamsi desen para etmedi, mazot pahalı, geçim zor. Biz de ağ yapıyoruz burada. Kötü bir zamana geldik, hiçbir şey yok, her şey pahalı" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber