Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 02 Eylül 2016 - 15:23 Yorum: 0

Av yasağının kalkmasıyla balıkçı tezgahlarında hareketlilik başladı

1 Eylül'de av yasağının kalkması ile birlikte Afyonkarahisar'da balıkçı tezgahları hareketlendi.

Av yasağının kalkmasıyla balıkçı tezgahlarında hareketlilik başladı

1 Eylül'de av yasağının kalkması ile birlikte Afyonkarahisar'da balıkçı tezgahları hareketlendi. Balıkçı esnafı sezonun bereketle açıldığını ve fiyatların düşük olduğunu belirttiler.

1 Eylül itibari ile av yasağının kalkmasının ardından kent merkezindeki balıkçı esnafının yüzü güldü. Tezgahlar çeşit çeşit balıklarla süslenirken vatandaşlar da taze balık yemek için balıkçıların yolunu tutmaya başladı.

Balıkçı esnafı Mustafa Güney, sezonun bereketli açıldığını ifade ederek, özellikle hamsi almak için vatandaşların sıraya girdiğini söyledi. Fiyatların geçen yıla göre çok uygun olduğunu ifade eden Güney, "Eylül 1'de sezonumuz açıldı. Çok güzel Karadeniz hamsisi geldi, Ege balıkları var, palamut, alabalık Allah bu sene bol vermiş bize balığı. İlk günden böyleyse daha bol olur inşallah. Bereket tezgahlara yansıdı. Fiyatlarda çok güzel, hamsi 5 TL'den başlıyor 7 ve 10 TL'den satılıyor standart yani ucuz. Çupra, levrek var 20-25 TL arasından satılıyor, alabalık var 12 TL, balık çeşidi bol. Önümüzdeki haftalarda balık fiyatları ne olur bilmiyorum, balık altın gibidir yoklukta fiyat yükselir, varlığında ise artar. Vatandaşlar genelde hamsiyi tercih ediyor, hamside sıra var ilk günden 7 TL olunca hamside sıra oldu" diye konuştu.

Vatandaşlar ise tezgahlarda lezzetinden dolayı en çok hamsiyi tercih ettiklerini belirterek, fiyatların uygun olduğunu ifade ettiler.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber