Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mart 2015 - 10:48 Yorum: 0

Avcılar kotayla avlanacak

Yaban hayatının korunması için 2015-2016 sezonundan itibaren getirilen "kota" uygulaması ile avcılar ava çıkmadan önce bilgisayar üzerinden kota izni alacaklar

Avcılar kotayla avlanacak

MANİSA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü Manisa İl Şube Müdürü Uğur Bayil, yaban hayatının korunması amacıyla 2015-2016 av sezonundan itibaren "kotalı avcılık" sistemine geçildiğini belirterek, yeni sistem gereği avcıların ava çıkmadan önce bilgisayar üzerinden "kota izni" almaları gerektiği uyarısında bulundu. 

Bayil, Manisa İl Av Komisyonu'nun 2015-2016 av sezonuna ilişkin aldığı kararlarla ilgili yaptığı açıklamada, bu sezondan itibaren "kotalı avcılığa" geçildiğini bildirdi. 

Yeni sistemin, aşırı avlanmanın önüne geçilmesi ve yaban hayatının korunması açısından önemli olduğunu belirten Bayil, şunları kaydetti: 

"Yeni uygulanacak sistemde Manisa'nın tamamını kapsayacak şekilde 30 adet avlak sahası belirlendi. Söz konusu avlaklarda 7 gün av yapılabilecek ancak avcıların ava gitmeden önce sistemden TC kimlik numarası, avcılık belgesi ve av pulu numaraları ile kota izni alması gerekiyor."

Bayil, geçen av sezonunda yapılan denetimlerde 281 kişi hakkında 189 bin 420 lira idari para cezası uygulandığına işaret ederek, yasal işlemle karşı karşıya kalmamak için avcı belgesi, av pulu olmadan ve kota izni almadan ava çıkılmaması uyarısında bulundu. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber