Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 24 Mart 2017 - 11:34 Yorum: 0

AVM’lerdeki yüksek kira sorunu ATO’da masaya yatırıldı

Başkent'teki mağazaların yüksek kira sorunu ATO'da masaya yatırıldı.

AVM’lerdeki yüksek kira sorunu ATO’da masaya yatırıldı

Başkent'teki mağazaların yüksek kira sorunu ATO'da masaya yatırıldı. Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ATO üyelerinin alışveriş merkezlerindeki yüksek kiralardan şikayetçi olduklarını söyledi.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara'daki alışveriş merkezlerinin yöneticileriyle bir araya geldi. Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda Baran, AVM yöneticilerine, ATO üyelerinin yüksek kiralardan şikayetçi olduklarını söyledi.

Türkiye'de ticaret envanterinin bulunmaması nedeniyle, ihtiyaçtan fazla AVM yapıldığını dile getiren Baran, "AVM'ler cadde ve sokak mağazacılığına zarar vermemeli" şeklinde konuştu. Devletin AVM yapılacak yerlerin tespiti ve çalışma koşulları konusunda müdahale etmesi gerektiğini belirten Baran, bazı Avrupa ülkelerinde alışveriş merkezlerinin kentin dışında yer aldığını ve haftanın bazı günlerinde kapalı olduklarını anlattı. AVM yöneticilerinin dile getirdiği sorunları da dinleyen Baran, "Sıkıntılarınızı bize iletin, bizler de ilgililere ulaştıralım. Bunun için buradayız. Kapımız sizlere 24 saat açık. Burası sizin eviniz" diye konuştu. Baran, AVM'lerin istihdam sağlayarak ülke ekonomisine ciddi katkılarda bulunduklarını ifade etti.

Ankara Ticaret Odası'nın fiziki alt yapısını iyileştirmek için yaptıkları çalışmalardan de söz eden Baran, ithalat ve ihracat yapan ATO üyelerinin misafirleriyle görüşmelerini yapabilecekleri mekanlar hazırlayacaklarını bildirdi.

ATO Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Köylüoğlu da perakendecilerin sıkıntıda olduğunu, yerel markaları güçlendirerek AVM'lerde yer almalarını sağlamak gerektiğini belirterek, "Kazan-kazan ilkesinden hareketle herkesin elini taşın altına koyması lazım" ifadelerini kullandı.

Toplantıda söz alan bazı işletme sahipleri de en büyük dertlerinin yüksek kiralar olduğunu belirterek, cirolarının yüzde 10'unun kiraya gittiğini söylediler.

AVM temsilcileri ise kiracı kaybetmemek için kira indirimi ve kur sabitlemesine gittiklerini ancak bazı kiracıların da ekonomik sıkıntıları bahane ederek kiralarını geciktirdiklerini kaydettiler. Ankara'da 2016 yılında meydana gelen terör saldırıları nedeniyle müşteri sayısının ciddi oranda düştüğünü, kurdaki artıştan dolayı maliyetleri kontrol edemediklerini ve karlılığını artıramayan esnafın sıkıntıda olduğunu dile getiren bir AVM yöneticisi, insanları sokağa çıkmaya ve alışveriş yapmaya teşvik edecek kampanyalar düzenlenmesini talep etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber