Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 18 Ekim 2017 - 12:28 Yorum: 0

AVM’lere dadanan gasp çetesinin soygun yaptıkları anlar kamerada

İstanbul genelinde 16 ayrı gasp olayına karışarak toplamda 6 Milyon TL tutarında soygun yapan çete çökertildi.

AVM’lere dadanan gasp çetesinin soygun yaptıkları anlar kamerada

İstanbul genelinde 16 ayrı gasp olayına karışarak toplamda 6 Milyon TL tutarında soygun yapan çete çökertildi. AVM'lere dadanan çetenin soygun anları saniye saniye kameralara yansıdı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri Beyoğlu, Beylikdüzü, Başakşehir ve Sarıyer İlçelerinde Mayıs ayından itibaren gece saatlerinde güvenlik görevlilerini etkisiz hale getirdikten sonra alışveriş merkezlerindeki kuyumcuları hedef alan 11 kişilik gasp çetesini yakalamak için çalışma başlattı. Soygunlar üzerine hareke geçen Gasp Büro Amirliği ekipleri şüphelileri tespit etmek için işyerlerine ait güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Yapılan üç aylık teknik ve fiziki takip sonucunda 11 kişinin kimliğini tespit eden ekipler, şüphelilerin yakalanması amacıyla harekete geçti. Şüphelilerin Küçükçekmece İlçesinde bulunduğunu belirleyen ekipler operasyon için düğmeye bastı. Yapılan operasyonla 9 adreste bulunan 11 şüpheli suç unsurlarıyla beraber kıskıvrak yakalandı.

Çetenin İstanbul genelinde 16 ayrı gasp suçuna karıştığı ve toplamda 6 Milyon TL tutarında para elde ettiği öğrenildi. Bunların arasında 22 kilogram altın, 2 Milyon TL nakit para ve toplam değeri 1 Milyon TL olan 7 adet saat olduğu tespit edildi.

Yakalanan şüpheliler ifadeleri alınmak üzere Gayrettepe'de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi. Yapılan işlemlerin ardından şüpheliler hakim karşısına çıkarılmak üzere Bakırköy Adalet Sarayına gönderildi.

Operasyonda ele geçirilenler sergilendi

Küçükçekmece İlçesinde düzenlenen operasyonda şüphelilerle beraber ele geçirilen 1 adet lüks otomobil, 3 adet tabanca, çok sayıda şarjör ve fişek, 2 adet altın zincir, 1 adet bileklik, 1 adet saat, 3 adet kolye, 226 adet yüzük sergilendi.

Soygun anları kamerada

Gasp çetesinin yaptığı soygun anları saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, çetenin AVM'lere geldiği anlar yer alıyor. AVM'ye giren çete üyeleri mağazalara girerek soygun gerçekleştiriyor. Girdikleri mağazalarda ellerine geçen her şeyi alan çete etrafı da dağıtarak dışarı çıkıyor.

AVM’lere dadanan gasp çetesinin soygun yaptıkları anlar kamerada

AVM’lere dadanan gasp çetesinin soygun yaptıkları anlar kamerada

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber