Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 25 Haziran 2016 - 14:58 Yorum: 0

Avrasya Yaz Okulu Başvuruları Başladı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Ahmet Yesevi Üniversitesi Avrasya Araştırma Enstitüsü ve Uluslararası Türk Akademisi işbirliğinde...

Avrasya Yaz Okulu Başvuruları Başladı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Ahmet Yesevi Üniversitesi Avrasya Araştırma Enstitüsü ve Uluslararası Türk Akademisi işbirliğinde Türkiye'de Orta Asya ve Avrasya bölgeleri üzerine çalışmalar yürüten yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik Kazakistan Almatı'da gerçekleşecek olan "Avrasya Yaz Okulu"nun başvuruları başladı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Ahmet Yesevi Üniversitesi Avrasya Araştırma Enstitüsü ve Uluslararası Türk Akademisi ile birlikte Türkiye'de Orta Asya ve Avrasya üzerine çalışmalar yürüten yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik "Avrasya Yaz Okulu" gerçekleştirmeyi planlıyor. 19-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan yaz okulu için başvurular başladı. Yaz okulu Kazakistan'ın Almatı ve Astana şehirlerinde yapılacak. Dersler Almatı'daki Avrasya Araştırma Enstitüsü'nde verilecek. Kazakistan'ın iç ve dış politikasına yönelik bilgilendirme toplantıları ve kurum ziyaretleri ise Astana'da gerçekleştirilecek.

Türkçe, İngilizce ve Rusça olarak verilecek derslerde simultane çeviri hizmeti de verilecek. Programı başarı ile tamamlayan öğrenciler uzmanlık alanlarındaki bilgi ve deneyimlerini artıracak, araştırma aktiviteleri ile bilimsel düşünme yeteneklerini geliştirecek, yerel ve yabancı kaynaklara erişim imkanı bulacak, Kazakistan'ın iç ve dış politikasının özelliklerini kamu kurumlarını ziyaret ederek ilk elden öğrenme imkanı bulacak. Yaz okuluna www.avrasyayazokulu.org sitesindeki kayıt ol sekmesinden başvuru yapılacak. E-mail ve posta yoluyla gönderilecek başvurular ise dikkate alınmayacak. Yaz okuluna son başvuru tarihi ise 6 Temmuz.

Yaz okuluna Avrasya bölgesi ile ilgili uluslararası ilişkiler, güvenlik, siyaset bilimi, kamu yönetimi, tarih, sosyoloji, iktisat, enerji alanlarında çalışmalar yürüten yüksek lisans ve doktora öğrencileri başvurabilecek. Programa katılım ise ücretsiz olup, konaklama, ulaşım ve temel yemek giderleri karşılanacak.

Yaz okulu katılımcılarının Avrasya bölgesini ilgilendiren ekonomik, siyasi ve dış politika alanlarında temel konuları tartışmaları, ortak sorunları belirlemeleri ve bu sorunlara çözümler bulmaları, Orta Asya ve Avrasya üzerine çalışan akademisyen adaylarına bölgeyi ziyaret fırsatı ile deneyim kazanmaları ve birincil kaynaklara erişim imkanı sağlamaları hedefleniyor. Ayrıca katılımcıların Avrasya bölgesi ile ilgili ekonomi, siyaset ve dış politika konularında çalışan genç araştırmacıları bir araya getirmesi ve akademik dünyanın uluslararasılaşmasına katkı sağlaması, Türkiye'de Avrasya çalışmaları alanında daha nitelikli yayınların çıkmasına imkan sağlaması, bölgedeki öğrencilerin farkındalığını artırması amaçlanıyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber