Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 25 Temmuz 2014 - 13:28 Yorum: 0

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu, Antalya'da

Bakan Çavuşoğlu, Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Gazipaşa arasında direkt uçuş başlatması dolayısıyla düzenlenen törene katıldı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu, Antalya'da

ANTALYA (AA) - Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, son 12 yılda havacılıkta atılan adımlarla hava yolunu halkın yolu haline getirdiklerini, bunda Türk Hava Yolları'nın (THY) da büyük katkısı olduğunu söyledi. 

THY'nin, İstanbul Atatürk Havalimanı-Gazipaşa Havalimanı arasında direkt uçuş başlatması dolayısıyla Gazipaşa Havalimanı'nda tören düzenlendi. THY'nin saat 10.15'te İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkan uçağı, 106 yolcusuyla saat 11.20'de Gazipaşa Havalimanına indi. İlk seferdeki uçakta Gazipaşa Havalimanı'na gelen yolcuları Bakan Çavuşoğlu ile beraberindekiler karşıladı. 

Bakan Çavuşoğlu, havalimanında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, gurur duydukları bir gün yaşadıklarını söyledi. Türk Hava Yolları'nın Gazipaşa Havalimanı'na günde 2 sefer düzenlediğini, bu seferlerin bölge açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, seferlerin düzenlenmesinde emeği bulunan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve Genel Müdür Temel Kotil'e teşekkür etti.

- "İnekler otluyordu, şimdi uluslararası havalimanı"

Bakan Çavuşoğlu, Alanya Gazipaşa Havalimanı'nın adeta küllerinden yeniden doğduğunu ifade etti. Havalimanının daha önce atıl vaziyette olduğunu anlatan Çavuşoğlu, "Cihazları sökülmüş, adeta inekler otluyordu. Devletin kayıtlarında işleyemez bir havalimanı olarak kayıtlara geçmişti" dedi.

Milletvekili olarak Ankara'ya gittiğinde havalimanını aktif hale getirmenin ilk önceliği olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, Alanyalıların, Gazipaşalıların ve Anamurluların katkılarıyla atıl havalimanının bugün uluslararası uçuşların yapılabildiği bir havalimanı haline getirdiklerini kaydetti.

Bunun kolay olmadığını ancak tüm zorlukları titiz çalışmalarla aştıklarını dile getiren Çavuşoğlu, "Zor olanı başardık. Şimdi artık uluslararası bir havalimanı oldu. Bu havalimanın açılışını da cumhurbaşkanı adayımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan yaptı" diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, 12 yıllık siyasi hayatında ilkleri yaptığını, Türkiye'de yapılan ilklerin bir parçası olduğunu anlatarak, Alanya Gazipaşa Havalimanı'nı açmanın en çok sevindiği ve övündüğü konular arasında bulunduğunu kaydetti.

Havalimanının şehrin, bölgenin imajını ve geleceğini nasıl değiştireceğini çok iyi bildiğine işaret eden Çavuşoğlu, havalimanının pistini 500 metre uzatma kararı aldıklarını, bunun için de yüklenici firmanın kamulaştırma çalışmalarına başladığını bildirdi. Çavuşoğlu, havalimanı tam kapasite çalışmaya başladığı zaman doğrudan yurt dışı seferlerin başlayacağını ifade etti.

- "THY dünyada marka oldu"

THY tarafından düzenlenen seferlerle de Gazipaşa Havalimanı'ndan giden yolcunun dünyanın her bölgesine uçabileceğini, dünyanın her yerinden de yolcunun buraya gelebileceğine dikkati çeken Çavuşoğlu, "THY, şu anda dünyada en çok ülkeye uçan firmadır. THY, bizim gururumuzdur, gözbebeğimizdir. Sadece uçuş sayısıyla Türkiye’nin imajını, itibarını artırmıyor, verdiği kaliteli servisi, yeni uçak filosu ve Türk misafirperverliğini en iyi şekilde yansıtan çalışanları ile dünyada marka oldu" diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, zaman zaman farklı uçak firmalarını da kullanmak zorunda kaldıklarını, bu şekilde THY ile diğerleri arasındaki kaliteyi daha iyi anlayabildiklerini vurguladı. Yurt dışına yaptığı seyahat sırasında bir uçak firmasıyla yaşadığı olayı anlatan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"THY'nin ekonomi klastaki servisi ve rahatlığı, diğer hava yollarının, Avrupa'daki en öndeki firmalarının business klastaki koltuk rahatlığı ve servisinden kat kat daha iyidir. Geçenlerde bir firmayla 2 defa uçtum, business klasta uçtum ve sadece bir seçenek vardı; sandviç, onun içinde de domuz eti vardı. Kendilerine mektup yazdım, 'Müslümanların ve Musevilerin yiyemeyeceği bir gıdayı sunmanız yolcuya saygısızlıktır, hakarettir, hoşgörüsüzlüktür' dedik. Bana gelen cevabı görseniz skandal olur. Gerçekten bu kadar insana, yolcuya saygısız bir tutum olamaz. THY ise uçakta insanların isteğine göre her türlü ihtiyacını sunuyor. THY ile gurur duyuyoruz."

THY'nin Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi, Türkiye'nin dünyadaki itibarını artıran kuruluş olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, bugün her destinasyona uçmaya başladığını kaydetti.

Son yıllarda hava yollarında da önemli adımlar atıldığını anlatan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Son 12 yılda havacılıkta attığımız adımlarla hava yolunu halkın yolu yaptık. Bir yıl içinde uçağa binen yolcu sayısının 30-40 kat arttığını görüyoruz. Bu çok önemli bir şeydir. Bunda THY'nin de çok katkısı vardır. THY'nin Türkiye'nin değerlerini kültür ve turizm değerlerini sanatını, gülen yüzünü, aydınlık yönünü tüm dünyaya aktardığını söylemek isteriz." 

Bakan Çavuşoğlu, THY’nin Antalya’dan da bazı seferlerinde düzenleme yaptığını, bazılarını iptal ettiğini, iptal edilen seferlerin yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

THY’nin dünyanın en iyi sporcularını, sanatçılarını tanıttığını, etkili reklam filmlerine imza attığını, önemli isimlere sponsor olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, bunları yaparken kendi değerlerini de unutmadığını söyledi.

Çavuşoğlu, THY’den Antalyaspor, Alanyaspor, Gazipaşaspor gibi takımlara destek beklediklerini kaydetti.

Türk Hava Yolları Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur da THY'nin dünyada pek çok ülkeye uçuş yaptığını, Gazipaşa Havalimanı'na da sefer düzenlemekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Törende Olmuştur, Bakan Çavuşoğlu'na ibrik hediye etti, Bakan Çavuşoğlu da Olmuştur'a plaket verdi. Çavuşoğlu, daha sonra yolcularla sohbet etti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber