Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Ağustos 2014 - 15:18 Yorum: 0

"Avrupa İnisiyatif Dernekleri Federasyonu" toplantısı

Avrupa'da, federasyona bağlı dernekler Kütahya'da bir araya geldi

'Avrupa İnisiyatif Dernekleri Federasyonu' toplantısı

KÜTAHYA (AA) - Avrupa'da yaşayan Kütahyalıların kurduğu, Avrupa İnisiyatif Dernekleri Federasyonu (AKİF), Kütahya'da toplantı düzenledi.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasında (KÜTSO) gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya'nın her açıdan zengin bir şehir olduğunu ve tanıtmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

Kenti geçen yıl 21 bin turistin ziyaret ettiğini ve bu sayının oldukça düşük olduğunu dile getiren Saraçoğlu, şöyle konuştu:

"Büyük zenginliklere sahip olan ilimizi fazlaca tanıtamadığımızdan dolayı, kentimizi ziyaret eden turist sayısının oldukça düşük olduğunu söyleyebiliriz. Tüm bunların yanında çoğu kez yapılan konuşmalarda hep olumsuz yanlarımızı konuşuyoruz. Eksiklerimizi konuşacağız tabi. Fakat olumlu konuların konuşulması lazım. Pozitif olmamız lazım. Artılarımızı öne çıkarmamızın doğru olacağı kanaatindeyim. Kütahya'nın yolları yapıldı, havalimanı yapıldı, ve doğalgaz geldi. Bu ve bunlara benzer birçok yapılanlar var. Bunları göz ardı etmenin birilerine haksızlık olacağını düşünüyorum. Artılarımızı ortaya koyalım, eksiklerimiz neler ise onları tamamlamak için hangi kurum, hangi sivil toplum kuruluşu veya diğer kuruluşlarla el birliği ile bunları tamamlamamız lazım geldiğini düşünüyorum."

Federasyon Başkanı Adil Emsen de Avrupa'da yaşayan yaklaşık 40 bin civarındaki Kütahyalıları bir çatı altında toplamak üzere bir araya geldiklerini anlattı.

Avrupa'daki Kütahyalılara her türlü desteği sağlamak adına birçok derneği federasyon çatısı altında birleştirdiklerini dile getiren Emsen, "Amacımız, Avrupa'daki yaşayan Kütahyalıları bir araya getirmek, onların zor zamanlarında yanlarında olmaktır. Bunun yanında kültürel geziler düzenlemek. Almanya'da okuyan ya da okumak isteyen Kütahyalı öğrencilerimize yardımcı olmak, Kütahya'yı tanıtıcı etkinlikler düzenlemek, Almanya ve Kütahya'daki işadamlarımızı bir araya getirmek gibi hedeflerimiz de bulunmaktadır" diye konuştu.

Toplantıya, AK Parti İl Başkanı İshak Gazel, Tarım ve Kırsal Kalkınma İl Koordinatörü İhsan Kaymak, Kültür ve Turizm İl Müdürü Zülkarni Yeldemez, ilçe belediye başkanları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber