Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 22 Kasım 2016 - 13:48 Yorum: 0

Avrupa KOBİ Haftası Muş’ta kutlanıyor

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Muş İl Müdürü Kenan Mergen, Avrupa KOBİ Haftasının bu...

Avrupa KOBİ Haftası Muş’ta kutlanıyor

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Muş İl Müdürü Kenan Mergen, Avrupa KOBİ Haftasının bu yıl 21-27 Kasım tarihleri arasında kutlanacağını söyledi.

Avrupa KOBİ Haftası etkinlikleri ile ilgili yazılı bir açıklama yapan KOSGEB Muş İl Müdürü Kenan Mergen, hafta süresince il genelinde çeşitli etkinlikler düzenleneceğini söyledi. 21-27 Kasım 2016 tarihlerinde kutlanacak olan Avrupa KOBİ Haftası münasebetiyle KOSGEB Muş Müdürlüğü tarafından il mülki amirleri, rektör ve oda başkanlarının ziyaret edileceğini kaydeden Mergen, öğrencilere de Avrupa KOBİ Haftası ve KOSGEB faaliyetleri konusunda bilgi aktarımı yapılarak girişimciliğin özendirilmesi amacı ile çeşitli etkinlikler düzenleneceğini ifade etti.

Avrupa Birliği'nin (AB), KOBİ'lerin ve girişimciliğin desteklenmesi ve gençlere girişimciliğin özendirilmesi için AB'nin, ulusal otoritelerin ve diğer ilgili kuruluşların faaliyetlerini bir marka altında yaygınlaştırmak amacıyla 2009 yılından beri Avrupa KOBİ Haftası yaklaşımını sürdürdüğünü belirten Mergen, "Ülkeler her yıl Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen bir hafta boyunca kendi seçtikleri temalar çerçevesinde Avrupa KOBİ Haftasının mantığına uygun etkinlikler düzenlemektedir. Ülkemizin, 2009 yılından itibaren diğer 37 katılımcı ülke ile birlikte dahil olduğu hafta, geçtiğimiz yıl 16-20 Kasım 2015 tarihlerinde gerçekleşmişti. Başından beri KOSGEB'in kamu ulusal koordinasyonunu yürüttüğü hafta kapsamında, tüm ülkede KOBİ'ler ve KOSGEB ekseninde tam anlamıyla bir devinim sağlanmıştır. Etkinlikler yerel haber sitelerinde ve basılı medyada yayımlanmıştır. 2015 yılında hafta kapsamında gerçekleşen toplam 511 etkinliğin, 198'i Türkiye'de gerçekleşmiştir" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber