Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 06 Ekim 2016 - 13:03 Yorum: 0

Avrupa Polis Akademileri Birliği üyelerine 15 Temmuz anlatıldı

Avrupa Polis Akademileri Birliği'nin AEPC (Association of the European Police Colleges) "Radikalleşmenin Önlenmesi ve Sonuçlarının Polis Eğitimine Uyarlanması"...

Avrupa Polis Akademileri Birliği üyelerine 15 Temmuz anlatıldı

Avrupa Polis Akademileri Birliği'nin AEPC (Association of the European Police Colleges) "Radikalleşmenin Önlenmesi ve Sonuçlarının Polis Eğitimine Uyarlanması" ana temalı konferans ve genel kurul toplantısı Antalya'da başladı. 18 ülkeden yerli ve yabancı uzmanların katılımıyla başlayan toplantıda üyelere FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi anlatıldı.

Belek'te düzenlenen toplantının açılış konuşmasını Türkiye Polis Akademileri Başkanı ve AEPC Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Çolak yaptı.

"FETÖ darbe girişimi doğrudan Türkiye demokrasisine yapılmış bir harekettir"

Avrupa Polis Akademileri Birliği'nin (AEPC) Radikalleşmenin Önlenmesi ve Polis Eğitimine Uyarlanması konulu ilk toplantının açılışında konuşan Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, Avrupa Polis Akademileri Birliğinin geçtiğimiz Mart ayında Roma'da gerçekleştirdiği toplantısında "terörizm, radikalleşme süreçleri ve polis eğitimine yansımalarını" tartıştığını hatırlattı. Çolak, bu toplantıda da Radikalleşmenin Önlenmesi ve Polis Eğitimine Uygulanmasını tartışacaklarını kaydetti.

Radikalleşmenin bir tehdit olarak bölgede var olmaya devam ettiği sürece radikalleşmeyle daha iyi mücadele edebilmek için polisin eğitiminin geliştirilmesinin oldukça önemli olduğuna işaret eden Çolak, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 15 Temmuz darbe girişiminin Türk milletinin asil, hükümetin dik duruşu, polisin ve darbe karşıtı bazı subayların direnişi sayesinde durdurulduğunu hatırlatan Çolak, "Türkiye 15 Temmuz gecesi adeta ikinci kurtuluş savaşını kazanmıştır. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi doğrudan Türkiye demokrasisine karşı yapılmış bir hareketti. Önceki yıllarda Fetullahçı Terör Örgütü'nün sızdığı kurumlar arasında olan ancak son iki yıl içerisinde yapılan derin demokratik reformlarla demokratik hüviyetini kazanan Polis Akademisi ve Emniyet Teşkilatı darbeye direnerek gerçek anlamda "demokratik polislik" yapmıştır. Türk polisinin Türkiye'de demokrasinin gelişimi için çalışmalarına devam edeceğini belirtmek isterim. Şunu da söylemek isterim ki Türkiye, Batılı partner ülkelerin darbeye karşı ve demokrasi tarafında mücadelemize destek vermesini beklemektedir" dedi.

AEPC Başkanı Dr. Norbert Leitner ise, radikalleşme tehdidinin önemine dikkat çekerek, radikalleşmeyle mücadelenin yalnızca polisin görevi olamayacağını, topluma da büyük görevler düştüğünü söyledi. Leitner, bu anlamda radikalleşmeyle mücadelede integral perspektif benimsenmesinin uygun olacağını, bu konuda polis eğitiminde neler yapılabileceğini tartışmak üzere burada olunduğunu ve toplantı sonunda somut önerilere sahip olunacağından emin olduğunu belirtti.

AEPC hakkında

Polis eğitimi konusunda uluslararası eş güdüm ve işbirliğini sağlamayı hedefleyen ve halen 42 ülkeden 50 üyesi bulunan kuruluşa Türkiye 23-25 Ekim 2006 tarihlerinde Romanya'nın başkenti Bükreş'te Romanya Polis Akademisi kampüsünde düzenlenen AEPC Yönetim Kurulu toplantısında üyeliğe kabul edilmiş ve 06-07-08 Ekim 2014 tarihlerinde Letonya'nın başkenti Riga'da gerçekleştirilen AEPC Genel Kurulu Toplantısı'nda Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak AEPC Başkan Yardımcılığına seçilmişti.

Konferansın "Radikalleşme ile Mücadelede Kavramlar, Konular ve Süreçler" konulu birinci oturumunda "Radikalleşme Süreci', "Radikalleşmenin Polis Eğitiminde öğretilme metodları ve en iyi uygulamalar', "Avrupa'da Radikalleşme ve Radikal Gruplar ile ilgili Yasal Durum" konularında yerli ve yabancı uzmanlar tarafından sunumlar yapılacak.

Konferansın ikinci oturumunda ise "Radikalleşme ve Radikal Gruplara Karşı Mücadelede Uluslararası İşbirliği', "Radikalleşme ile Mücadele Kapsamında Polis Eğitiminde Üye Ülkeler tarafından Hangi Eğitimler Veriliyor ve Verilmeli" ve son olarak "Operasyonel manada Radikalleşme ile Eğitim Yoluyla Mücadele Kapsamında Tavsiyeler" konuları katılımcı yerli ve yabancı misafirler tarafından ele alınacak.

Konferansın son oturumunda ise ilk iki oturumda konunun uzmanları tarafından yapılan sunumlar ışığında radikalleşme kavramı, radikalleşmenin önlenmesi ve mücadele için polis eğitimi konusunda dünya ve özelde Avrupa'nın nerede olduğu ortaya konularak radikalleşme ile mücadelede eğitim ve operasyonel manada uygulamaya yönelik tavsiyelerin yer alacağı sonuç bildirgesi açıklanacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber