Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 29 Mart 2015 - 13:18 Yorum: 0

Avrupa şampiyonu olmanın gururunu yaşıyor

Polonya'da düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nda rakibini finalde yenerek Avrupa şampiyonu olan Ordulu Fatih Başköy, bu başarıya ilk defa ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor- Milli sporcu Başköy:- "Kariyerime bir de Avrupa şampiyonluğu eklediğim i

Avrupa şampiyonu olmanın gururunu yaşıyor

ORDU (AA) - HAYATİ AKÇAY - Dünya Güreş Birliği (UWW) tarafından Polonya'da düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nda rakibini finalde yenerek Avrupa şampiyonu olan Ordulu Fatih Başköy, bu başarıya ilk defa ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Başköy, sırasıyla Rus, Norveçli ve Bulgar rakiplerini yenerek finale yükseldi. Finalde de Finlandiyalı rakibi Lahti Thomas'ı 6-2 mağlup eden Başköy, Avrupa şampiyonluğunu elde ederek altın madalyanın sahibi oldu. 

- "Çok çalışıp emeğimin karşılığını aldım" 

Milli sporcu Başköy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyona öncesi çok çalıştığını belirterek, "Çok çalışıp emeğimin karşılığını aldım. İlk defa Avrupa şampiyonu olmayı başardım. Çok mutlu ve gururluyum. Bu şampiyona öncesi çok inanmıştım. Sonunda başardım. Daha önce bazı turnuvalarda yarı final ya da finalde rakibime yeniliyordum. Bu sefer şeytanın bacağını kırdım" dedi. 

Kariyerine Avrupa şampiyonluğunu da eklediğini ifade eden Başköy, "Daha önce Avrupa 5'inciliği, dünya 3'üncülüğü ve Türkiye şampiyonluklarım vardı. Kariyerime bir de Avrupa şampiyonluğunu eklediğim için mutluyum. Benim için en önemlisi bu şampiyonluk oldu" diye konuştu. 

Bu seviyeye gelmesinde emeği geçen antrenörlerine teşekkür eden Başköy, bundan sonrada çok çalışıp yeni başarılara imza atmak için elinden geleni yapacağını sözlerine ekledi. 

- Başköy'ün başarısı memleketinde sevinçle karşılandı 

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Güreş Kulübü sporcusu Başköy'ün başarısı Ordu'da sevinçle karşılandı. 

Ordu Güreş İl Temsilcisi ve aynı zamanda Ordu  Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Spor Kulübü ve Ordu Aile Sosyal Politikalar Spor Kulübü Başkanı Fahrettin Alkan da Başköy'ün ellerinde büyüdüğünü söyledi.

Onun büyük başarılara imza atacağına inandıklarını ve zamanı geldiğinde daha iyi şartlarda çalışabilmesi için İstanbul'a transferini gerçekleştirdiklerini dile getiren Alkan, "Böylece Türkiye önemli bir sporcuya kavuşmuş oldu. Fatih Başköy, Ordu'nun, Türkiye'nin gurur duyduğu efendi, yetenekli bir sporcudur. Kendisine inananları mahcup etmedi. Onu yetiştiren antrenörümüz Yüksel Kahraman'a ve destek verenlere teşekkür ediyorum" dedi. 

- Yetiştirme yurdundan Avrupa şampiyonluğuna 

Alkan, Başköy'ün Ordu'da yaklaşık 11 yıl önce erkek yetiştirme yurdunda kaldığı sırada antrenörlerinin tavsiyesi üzerine güreşe başladığını vurguladı.

Başköy'ün İstanbul Büyükşehir Belediyesi Güreş Kulübü'ne 2011 yılında transfer olduğunu aktaran Alkan, "Sporcumuz her geçen yıl üzerine koyuyor, göğsümüzü kabartıyor. Biz ona çok güvendik. O da bu güvenimizi boşa çıkarmadı" ifadelerini kullandı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber