Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 27 Mayıs 2016 - 20:53 Yorum: 0

Avrupa Tekvando Şampiyonlarının Koçu KBÜ’den

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şakir Bezci'nin antrenörlüğünü yaptığı Türkiye Milli Takımı, İsviçre'de düzenlenen Avrupa...

Avrupa Tekvando Şampiyonlarının Koçu KBÜ’den

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şakir Bezci'nin antrenörlüğünü yaptığı Türkiye Milli Takımı, İsviçre'de düzenlenen Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda 2 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya ile 47 ülke arasında ikinci sırayı alarak büyük başarıya imza attı.

Avrupa Tekvando Birliği (ETU) tarafından 22'inci kez düzenlenen Avrupa Tekvando Şampiyonası, 47 ülkeden 387 sporcunun katılımıyla bu yıl İsviçre'nin Montrö şehrinde 20 Mayıs tarihinde gerçekleştirildi.

Şampiyonada Yrd. Doç. Dr. Şakir Bezci'nin başarılı öğrencilerinden Servet Tazegül üst üste 5. kez Avrupa Şampiyonu olarak kırılması zor bir rekor elde etti. Şampiyonada Türkiye'yi başarıyla temsil eden sporculardan İrem Yaman da altın madalyanın sahibi oldu. Diğer sporcular Nur Tatar, Nafia Kuş, Yunus Sarı gümüş ve Rukiye Yıldırım ile Zeliha Ağrıs ise bronz madalya kazandı.

Tekvando Federasyonu Teknik Kurul Üyesi, Milli Takım Antrenörü ve Karabük Üniversitesi Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şakir Bezci elde edilen başarıdan büyük gurur duyduğunu ifade etti.

Yrd. Doç. Dr. Şakir Bezci tekvando camiasında hem elde ettiği başarılarla hem de adının verildiği "merdiven tekniği" ile tanınmakta. Bezci'nin ilk olarak Ankara Şampiyonasın'da daha sonra Türkiye ve uluslararası şampiyonalarda defalarca yaptığı hareket, başka sporcular tarafından da yapılmaya başlanınca tekvando camiasında "Şakir Bezci Tekniği" olarak adlandırıldı.

Avrupa Tekvando Şampiyonlarının Koçu KBÜ’den

Avrupa Tekvando Şampiyonlarının Koçu KBÜ’den

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber