Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 25 Temmuz 2016 - 17:03 Yorum: 0

Avrupa üçüncüsü Ümit Milli Erkek Basketbol Takımı İstanbul’a geldi

Finlandiya'nın Helsinki şehrinde düzenlenen Ümitler Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan Türkiye Ümit Milli Erkek Basketbol Takımı İstanbul'a...

Avrupa üçüncüsü Ümit Milli Erkek Basketbol Takımı İstanbul’a geldi

Finlandiya'nın Helsinki şehrinde düzenlenen Ümitler Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan Türkiye Ümit Milli Erkek Basketbol Takımı İstanbul'a geldi.

Finlandiya'nın Helsinki kentinde düzenlenen Ümitler Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda üçüncülük maçında Almanya'yı 76-61 mağlup eden ve bronz madalyanın sahibi olan Türkiye Ümit Milli Erkek Basketbol Takımı İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Türkiye Ümit Milli Erkek Basketbol Takımı Antrenörü Ömer Uğurata, önemli bir başarı elde ettiklerini söyleyerek, "Avrupa üçüncüsü olduk. Bu jenerasyon daha önce 16 yaş altı ve 18 yaş altında şampiyon olmuştuk. Geçen sene de Dünya Şampiyonası'nda üçüncülüğümüz var. Tek mağlubiyetle üçüncü olduğumuz için tabii ki takım olarak bir burukluk yaşıyoruz. Ülkemizin bu zor günlerinde hem milletimizi hem devletimizi mutlu edebildiysek çok önemli. Bu çocukların artık A takım yaşları geliyor. Önümüzdeki sezonda Süper Lig'de, 1. Lig'de oynayacaklar. Önümüzdeki süreçte en azından ümit ediyorum bu oyunculardan 5-6 tanesi A Milli Takım için mücadele edecekler. Bu takımın önemli bir hedefi de 2020 Olimpiyat Oyunları'nda A Milli Takım'ın iskeletini oluşturmak. Herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah ülke basketbolumuzu buradaki sporcularımız daha da ileriye götürecektir" dedi.

Türkiye Ümit Milli Erkek Basketbol Takımı Kaptanı Okben Ulubay ise yaptığı açıklamada, "Bizim aslında istediğimiz sonuç olmadı. Biz birincilik için gitmiştik. Bütün turnuva iyi oynayıp, bir gün de kötü oynayınca böyle şanssızlıklar olabiliyor. Yarı finali kaybettikten sonra çok üzüldük ama üçüncü olmak için elimizde iyi bir şans vardı ve bunu iyi değerlendirdik. İyi oynayarak üçüncü olduk" açıklamasında bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber