Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 19 Ağustos 2016 - 12:38 Yorum: 0

Avrupa’da en fazla vekaletle kurban bağışı Almanya’dan yapılıyor

Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) Vekaletle Kurban Kesim Programı kapsamında yurt dışından en fazla kurban bağışı Almanya'dan yapılıyor.

Avrupa’da en fazla vekaletle kurban bağışı Almanya’dan yapılıyor

Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) Vekaletle Kurban Kesim Programı kapsamında yurt dışından en fazla kurban bağışı Almanya'dan yapılıyor.

TDV'nin Vekaletle Kurban Kesim Programı kapsamında yurt dışından en fazla kurban bağışı Almanya'dan yapılıyor. TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun, vakıf olarak Türkiye'de ve yurt dışında vekalet yoluyla kurbanlarını kestirmek isteyen vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla 1993 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte Vekaletle Kurban Kesim Programı düzenlediklerini belirtti. Bugüne kadar toplam 866 bin 955 hisse kurbanın kesim ve dağıtımının gerçekleştirildiği bilgisini veren Tutkun, 2016 Vekaletle Kurban Kesim Programı kapsamında yurt içinde 215 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında ise 125 ülkenin 525 bölgesinde bizzat TDV gönüllüleri nezaretinde kesim ve dağıtım yapılacağına dikkat çekti. Tutkun, Türkiye'deki merkezlerden 95'inde ayrıca sığınmacı ailelere yönelik kurban kesimi yapılacağına da söyledi.

Yurt dışından 74 bin 39 hisse kurban vekaleti verildi

Geçen yıl sadece yurt dışından 74 bin 39 hisse vekalet kurban bağışı yapıldığını vurgulayan Tutkun, en çok bağışın 40 bin 447 hisse ile Almanya'daki Müslümanlar tarafından yapıldığını kaydetti. 2014 yılında da Almanya'dan 31 bin 598 hisse kurban bağışı yapıldığını hatırlatan Tutkun, bağışlarda yüzde 28'lik bir artış yaşandığını vurguladı. Almanya'yı 9 bin 5 hisse kurban ile Fransa, 8 bin 274 hisse kurban ile Hollanda, 4 bin 217 hisse kurban ile Belçika, 3 bin 420 hisse kurban ile Avusturya'nın takip ettiğine dikkat çeken Tutkun, kurban bağışı yapan hayırseverlere dünya Müslümanları adına teşekkür etti.

Kurban kesim programını dini esaslara uygun, güven ve emanete riayet şiarıyla sürdürdüklerini belirten Tutkun, "Vekaletle Kurban Kesim Programı, büyükelçiliklerimiz, müşavirliklerimiz, ataşeliklerimiz, koordinatörlüklerimiz, müftülüklerimiz, TİKA, yurt dışındaki dini idareler ve partner kuruluşlar ile işbirliği yapılmaktadır. Kurbanlar dini esaslara uygun bir şekilde kesilerek Türkiye'de ihtiyaç sahiplerine, Kur'an kurslarına ve öğrenci yurtlarına, yurt dışında kesilen kurbanlar ise öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika'dan Orta Asya'ya, Balkanlar'dan Kafkasya'ya, Uzak Doğu'dan Latin Amerika'ya kadar uzanan coğrafyalardaki kardeşlerimize dağıtılacaktır" diye konuştu.

Bu yıl kurban bedelinin Almanya için 150 euro olarak belirlendiğini ifade eden Tutkun, kurbanlarını Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla kestirmek isteyen gurbetçi vatandaşların Din Hizmetleri Müşavirlikleri, ataşelikler ile bağlı dernek ve din görevlileri vasıtasıyla kurban bağışı yapabileceklerini kaydetti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber