Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Ekim 2016 - 13:38 Yorum: 0

Avrupa’da rekolte düşüşü Türk zeytin üreticilerine yaradı

Kilis'in en önde gelen zeytin üreticilerinden Şerif Mercimek, İtalya ve İspanya olmak üzere yüzde 40'lara varan rekolte düşüklüğü Türk zeytinyağı...

Avrupa’da rekolte düşüşü Türk zeytin üreticilerine yaradı

Kilis'in en önde gelen zeytin üreticilerinden Şerif Mercimek, İtalya ve İspanya olmak üzere yüzde 40'lara varan rekolte düşüklüğü Türk zeytinyağı üreticilerine avantaj sağlayacağını söyledi.

Mercimek, özellikle İspanya ve İtalya'da zeytinyağı üretiminde azalma olduğunu ifade ederek, " Bu yıl Türkiye'den ihracatta artışı yaşanacağını düşünüyorum. Dünyada zeytinyağı tüketim oranının 2.5 milyon tonu bulunuyor. Bu ihtiyacın karşılanmasında büyük sıkıntı yaşanacak. Bu gelişme Türkiye zeytin ve zeytinyağı sektörünü olumlu etkileyecek. Geçen yıla göre rekoltesi 187 bin ton düşen İspanya'da toplan zeytin rekoltesinin 536 bin ton olduğu ve yüzde 20'nin üzerinde bir üretim kaybı yaşandı. Dünya genelindeki zeytin üretiminin ortalama yüzde 9 oranında düştüğünü, dünyadaki toplam zeytin rekoltesini 2 bin 785 milyon ton olacağını hesaplandığı ve bunun da zeytinyağı fiyatlarına yansımaya devam edecek" dedi.

Mercimek, bu yıl Türkiye'den ihracatta artışı yaşanacağını tahmin ettiklerini ifade ederek, " Dünyada zeytinyağı tüketim oranının 2.5 milyon tonu bulunuyor. Bu ihtiyacın karşılanmasında büyük sıkıntı yaşanacak. Bu gelişme Türkiye zeytin ve zeytinyağı sektörünü olumlu etkileyecek. Avrupa genelinde zeytin rekoltesinde tek artış ise Türkiye'de gerçekleşecek. Türkiye zeytin üretimini yüzde 33 artırdı. Geçen yıl 160 bin ton olan üretimin bu yıl 200 bin tonu aşacak" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber