Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 25 Haziran 2016 - 11:08 Yorum: 0

Avrupa’dan Önemli Görev

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.

Avrupa’dan Önemli Görev

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Soner Duru, Avrupa Çocuk Beyin Cerrahisi Kurumu'nun Paris'te gerçekleştirilen genel kongre ve yönetim toplantısında 2016-2018 dönemi için Eğitim Komitesi üyeliğine yeniden seçildi.

Avrupa Çocuk Beyin Cerrahisi Kurumu'nu, Avrupa'daki çocuk beyin ve sinir cerrahisi eğitimini bilimsel açıdan yönlendiren bir organizasyon şeklinde tanımlayan Prof. Dr. Soner Duru, şahsının uzun yıllardır kurumun üyesi olduğunu belirtti.

Avrupa Çocuk Beyin Cerrahisi Kurumu'na bağlı bilim ve eğitim komiteleri dışında birçok komitelerin de bulunduğunu belirten Prof. Dr. Soner Duru, özellikle bilim ve eğitim komitelerinin, bu kurumun Avrupa'da çocuk beyin cerrahisi alanında bilimsel aktiviteyi ve eğitimi oluşturan ve yönlendiren en önemli iki komiteden biri olduğunu ifade etti.

Avrupa Çocuk Beyin Cerrahisi Kurumu çatısı altında fetal cerrahi konusunun da yer aldığı uzmanlık sonrası kursları düzenlediklerini ve bilimsel çalışmaları koordine ettiklerini dile getiren Prof. Dr. Duru, her yıl Avrupa'nın belirli ülkelerinde kurslar düzenlendiğini ve en son Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de yapılan kurslara katıldığını belirterek bu kursta, anne karnındaki bebekte uygulanan beyin cerrahisi çalışmaları ile ilgili konuların da yer aldığı dersler verdiğini sözlerine ekledi.

Avrupa Çocuk Beyin Cerrahisi Kurumu'nda kendisi dışında Türk olarak Acıbadem Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Memet Özek'in de Ülkemizi temsil ettiğini ifade eden Prof. Dr. Duru, Prof. Dr. Özek'in daha önce bu kurumda başkanlık yaptığını da ekledi.

Sağlık alanında Avrupa'nın önemli bir kurumunda görev almaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Soner Duru, Ülkemizi ve Düzce Üniversitesini temsil etmenin güzel bir duygu olduğunu belirterek açıklamalarını sonlandırdı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber