Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
09:01 Gaziantep’te kaçakçılık operasyonu: 4 gözaltı09:00 İnşaat sahasından elektrik kablosu çalan şahıs suçüstü yakalandı08:47 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama08:44 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”
Sami Er
Türkiye 21 Ekim 2017 - 11:28 Yorum: 0

Avrupalı müteahhitler Türkiye’de toplanacak

Yılda iki kez Avrupa'nın farklı şehirlerinde toplanan Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği (EIC), önümüzdeki yıl Ekim ayında İstanbul'da toplanacak.

Avrupalı müteahhitler Türkiye’de toplanacak

Yılda iki kez Avrupa'nın farklı şehirlerinde toplanan Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği (EIC), önümüzdeki yıl Ekim ayında İstanbul'da toplanacak.

Bu yıl Paris'te yapılan toplantıya katılan Türk Yapı Malzemeleri Sektör Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar, müteahhitler olarak yeni projeler üretmek kadar üretilen projelerin verimli biçimde yönetilmesinin de çok önemli olduğuna dikkat çekti. Urfalılar, bir projenin verimliliğinin kullanıldığı ürünler tarafından anlaşıldığını kaydetti. Kaliteli ürünün sağlıklı ve sürdürebilir projelere imkan sağladığını aktaran Urfalılar, "Çok fazla oyuncu olan altyapı düzenlemelerinin sadece ekonomik ve politik çıktıları yoktur. EIC bu toplantıda projelerdeki en büyük sıkıntısı olan fonlama hususuna değindi. Sadece Türk Yapı Malzemeleri olarak değil Türk müteahhitleri ve mühendisleri açısından da güçlü bir ülkeyiz" dedi.

Paris'te gerçekleşen toplantının ana teması, altyapı yatırımlarının fonlamasında yaşanan sorunlar ve ihtiyaçlar oldu. OECD tahminlerine göre 2030 yılına kadar küreselaltyapı yatırım ihtiyacının en az 70 trilyon dolar olması öngörülüyor. Sadece Asya ülkelerinde söz konusu ihtiyaç 8 trilyon dolar olarak hesaplanmış. Gelişmiş ülkelerde sürdürebilir kalınma için 1,5 trilyon dolar altyapı yatırımı gerçekleşmesi gerekiyor.

Genel kurulda söz konusu rakamların gelişmekte olan ülkelerde altyapı yatırımına ne kadar çok ihtiyaç olduğunu gösterdiği vurgulandı. Toplantıda şu bilgiler aktarıldı: "Türkiye göz önüne alındığında, kentsel dönüşüm projeleri, nükleer santrallerin kurulması, hızlı demir yolu sisteminin kurulması ve daha da artırılması, hastaneler, eğitim kampüslerinin kurulması gibi bir çok "mega proje" bulunuyor. Konu "mega proje" olunca akla ilk gelen söz konusu projenin finansmanı oluyor. Bundan önce dünyadaki büyük projelere bakıldığında Türkiye'de de olduğu gibi en büyük finansörler devletlerdi. Ancak günümüzde bu projelerden alınması gereken geri dönüşüm istenildiği kadar hızlı olmamasından ötürü alternatif finansör çözümlerine gidildi. Globalleşme süreci içerisinde sadece mega projeler değil mega sorunlar da oluştu".

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber