Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Ekim 2016 - 16:08 Yorum: 0

Avustralya Büyükelçisi’nden Başkan Dinç’e Ziyaret

Avustralya Ankara Büyükelçisi James Larsen, bir heyet ile birlikte Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'i makamında ziyaret etti.

Avustralya Büyükelçisi’nden Başkan Dinç’e Ziyaret

Avustralya Ankara Büyükelçisi James Larsen, bir heyet ile birlikte Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'i makamında ziyaret etti.

Büyükelçi Larsen'e Çankırı'nın tarihi, kültürü ve turizmi hakkında bilgi veren Başkan Dinç, Ilgaz dağı, Tuz mağarası, kaya tuzu, Taş mescit, kaplıcalar ile doğal güzellikleri ile şehri ve Çankırı halkını tanıttı.

Göreve geldiği günden bu yana şehri ilklerle buluşturmaya çalıştıklarını ifade eden İrfan Dinç, "Örneğin havaalanı olmayıp da uçağı olan tek iliz. Çocuklarımıza uçaktan kütüphane yaptık. Çocuk Kulübümüz var. Burada bütün dersler oyun oynanarak öğretiliyor." dedi.

"Büyükelçi Larsen Çankırı'yı Gezmek İçin Gelecek"

Çankırı'nın tarihi, turistik ve kültürel açıdan bu kadar güzelliği barındıran nadir illerden bir tanesi olduğunu anlatan Belediye Başkanı İrfan Dinç, Avustralya Büyükelçiai Larsen'i sadece günü birlik değil, ailesi ve sevdikleri ile birlikte ağırlamak istediklerini ifade etti.

Başkan Dinç, "Şehrimizi tanıtmak ve şehrimizin güzellikleri ile insanlarınızı buluşturmak istiyoruz." diyerek Büyükelçiyi tekrar misafir etmek istediklerini belirtti.

Çankırı'da güzel bir gün geçirdiğini belirten Avustralya Büyükelçisi Larsen, Çankırı'da gerçek bir Anadolu sıcaklığını hissettiğini, Ankara'ya yakın olmasına rağmen gürültüsüz, zengin ve güzel bir Anadolu kenti ile karşılaşmaktan memnun kaldığını söyledi.

Büyükelçi Larsen, "Çok güzel bir bölgedesiniz. Tarihi anlamda da çok iyi bir yerdesiniz. Gelecek yönünden büyük potansiyeliniz var. Büyükelçi olarak çok önemsiyorum böyle yerleri görmeyi. Buraya getirdiği için arkadaşlarıma minnettarım. Avusturya Büyükelçisi ile konuştum, kendisi de çok ilgilendi. O da Çankırı'yı görmek istiyor. Ailem ve arkadaşlarımla birlikte kesinlikle tekrar gelmek istiyorum. Bahsettiğiniz tarihi ve kültürel mekânları çok merak ediyorum." dedi.

Başkan Dinç, ziyaret sonunda Avustralya Ankara Büyükelçisi James Larsen'e Çankırı'nın yöresel değeri olan kaya tuzundan lamba hediye etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber