Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 19 Aralık 2014 - 17:33 Yorum: 0

Avustralya Türk Filmleri Festivali Melbourne'de başladı

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Avustralya Türk Filmleri Festivali'nin galasında Çağan Irmak’ın "Unutursam Fısılda" filmi gösterildi.

Avustralya Türk Filmleri Festivali Melbourne'de başladı

Avustralya’da bu yıl dördüncüsü düzenlenen Avustralya Türk Filmleri Festivali, Melbourne'de başladı.

Melbourne Federasyon Meydanı’ndaki Avustralya Hareketli Görüntü Merkezi (ACMI) sinemalarında düzenlenen açılış galasında 'Unutursam Fısılda' filminin gösteriminin peşinden filmin yönetmeni Çağan Irmak ve oyuncu Gözde Çığacı sinema severlerin sorularını yanıtladı. 

Yönetmen Irmak, 'Unutursam Fısılda'yı yazdıktan dokuz yıl sonra çektiğini kaydederek, '9 sene sonraymış bu filmi yapmak. Çünkü şöyle bir şey var, on adet öykü ile yaşıyorsunuz fakat henüz olgunlaşmıyor, zamanını bekliyor. Şimdi kafamda on adet daha öykü var, hangisi evvela istikbal bunu bende bilmiyorum' dedi. 

meşhur yönetmen, 'Burada olduğumuz için fazla fazla mutluyuz. Kalabalık, insanlar, belde fazla fazla güzel' ifadelerini kullandı.

Unutursan Fısılda filmi oyuncularından Gözde Çığacı da filmin gösteriminin peşinden hayranlarının hummalı merakı ile karşılaştı. Avustralya’da bulunmaktan dolayı fazla fazla mesut olduğunu vurgulayan Çığacı, 'Ben fazla fazla heyecanlıyım. Öncelikle herkese fazla fazla teşekkür ederim. Filmimizin burada olması beni gerçekten fazla fazla mesut etti' diye konuştu. 

Çığacı, Avustralya'nın fazla fazla güzel bir yer olduğunu belirterek, öteki filmlere ve kendi filmlerine bu festivale gelmeleri adına bir talih verildiği için mesut olduğunu anlatım etti. 

Galada 'Unutursam Fısılda' filmini izleyen seyircilerden Nazire Çalışan, filmi fazla fazla beğendiğini ve Türkiye'de yetişmiş yönetmen ve oyuncuların bundan sonra dünya yıldızı olduğuna inandığını kaydetti.

Diğer yandan Avustralya Türk Film Festivali açılış galasına eklenen Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Abdurrahman Arıcı AA'ya, Türk sinemasının son zamanlarda fazla fazla iri başarılar elde etiğini hatırlatarak, bu başarılarda Kültür ve Turizm Bakanlığının ciddi bir payı olduğunu söyledi.

Arıcı, son on yılda Türk sinemasına fazla fazla iri destek verdiklerinin altını çizerek, bunun peşinden da fazla fazla iri başarılar gelmeye başladığını anlattı. 

Türk sinemasının dünya sinemasında layık bulunduğu noktayı almaya başladığını anlatım eden Arıcı, şunları söyledi:

'Eğer Türk sineması dünya sinemasında layık bulunduğu noktayı almaya başlamışsa, bunda Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığının verdiği desteklerin bir önemi var. Zaten Anadolu’daki festivallere baktığımızda, Antalya ve Adana’daki festivallere baktığımızda, yapılan filmlerden on ikisinin 10'u bakanlığımız nedeni ile verilen desteklerle yapılan filmlerdi'   

Festival, Melbourne Federasyon Meydanı’ndaki ACMI sinemalarında 18-21 Aralık tarihleri içinde devam edecek. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, Türkiye'nin Melbourne Başkonsolosluğu ve 'Blind Mind Films' nedeni ile organize edilen dördüncü Avustralya Türk Film Festivali’nde, Çağan Irmak’ın 'Unutursam Fısılda', Nuri Bilge Ceylan'ın Altın Palmiye ödüllü 'Kış Uykusu', Kaan Müjdeci'nin Venedik hususi Ödüllü 'Sivas', Cem Yılmaz'ın 'Pek Yakında', Nisan Dağ ve Esra Saydam’ın 'Deniz Seviyesi' ve Ömer Lütfi Akad’ın  'Gelin' filmi gösterilecek.

ETİKETLER: Avustralya , Film , Festival , Gala
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber