Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 17 Eylül 2014 - 18:13 Yorum: 0

Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Larsen, Bursa'da

BURSA (AA) - Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi James Larsen, Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti.Heykel'deki Valilik binasında, beraberindeki heyetle Karaloğlu'nu ziyaret eden...

Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Larsen, Bursa'da

BURSA (AA) - Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi James Larsen, Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti.

Heykel'deki Valilik binasında, beraberindeki heyetle Karaloğlu'nu ziyaret eden Larsen, Türkiye'ye geldiğinden beri Bursa'yı ziyaret etmek istediğini ifade belirtti.

Bursa'nın çok güçlü tarihe sahip ve önde giden bir sanayi kenti olduğunu ifade eden Larsen, "Çok güzel mimariniz ve tarihi kalıntılarınız var. Ziyaret etmek için güzel bir kent. Bugün Avustralya ile ticaret yapan bazı şirketlerle görüşme şansım oldu. Aramızdaki ekonomik ilişkileri devam ettirebileceğimize, daha fazlasını yapabileceğimize ikna oldum" dedi.

Ziyaretinin sadece iş amaçlı olmadığını aktaran Larsen, Ankara ve İstanbul dışındaki kentleri de tanımak istediğini dile getirdi. 

Karaloğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Avustralya'nın coğrafya olarak Türkiye'ye çok uzak bir ülke olduğunu aktardı.

İki ülke arasındaki karşılıklı dostlukların iyi seviyede olduğunu belirten Karaloğlu, "Avustralya ile Türkiye'nin ilişkilerinin başlangıcı Çanakkale Savaşı'na dayansa da o savaşta karşılıklı saygıya dayanan ve daha sonra bu topraklarda misafir ettiğimiz Anzakların hatırası üzerinde yükselen bir dostluğumuz var" dedi.

Türkiye'den Avustralya'ya yerleşmiş ve orayı yurt edinmiş çok sayıda vatandaşın olduğunu anımsatan Karaloğlu, "Dostluğumuz ve ilişkilerimiz güçlü. Ticari ilişkilerimiz de mesafelerden kaynaklanan dezavantajdan dolayı istediğimiz seviyede değil. Dış ticaret hacmine baktığımız zaman Türkiye’nin aleyhine üçte birlik bir dezavantaja rağmen ticari ilişkimizin bulunduğu bir ülke" açıklamasında bulundu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber