Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 11 Eylül 2016 - 16:53 Yorum: 0

Ay yıldızlı kuzusunu satmaya kıyamadı

Kurban pazarlarında arife günü yoğunluk yaşanırken, bazı esnaflar küçükbaş hayvanlarını satamadıklarından yakındı.

Ay yıldızlı kuzusunu satmaya kıyamadı

Kurban pazarlarında arife günü yoğunluk yaşanırken, bazı esnaflar küçükbaş hayvanlarını satamadıklarından yakındı. Isparta'dan getirdiği koyunlarını İzmir'de satmaya çalışan bir besici ise, Türk bayrağı gibi boyadığı kuzusuna fiyat biçemedi.

Kurban Bayramı'na saatler kalırken kurban pazarlarında hayvanlarını satmaya çalışan esnafların kimisi işlerden memnun, kimisi de yeteri kadar satış yapamadığından yakınıyor. Van'dan getirdiği büyükbaş hayvanlarını İzmir'in Balçova ilçesindeki kurban pazarında satışa sunan Erdal Çelikasi, işlerden memnun olduğunu söyledi. Bayrama 2-3 gün kala tüm hayvanlarını sattığını dile getiren besici, "Allah'a şükür bu sene işler iyi. Geçen seneye göre hayvanlarımızı daha çabuk sattık" ifadelerini kullandı.

Yetiştirdiği küçükbaş hayvanlarını satamadığından yakınan Cengiz Çakır ise, "Bu sene işlerin pek tadı yok. Küçükbaş fazla satamıyoruz. İnsanlar büyükbaşa doğru yöneldi. 700 liradan bin 100 liraya kadar hayvan var ama insanlara pahalı geliyor" dedi.

Arife günü olmasına rağmen hala 80-90 tane hayvanının kaldığını söyleyen Çakır, küçükbaşa olan rağbetin azalmasının hayvanların pahalı olmasından kaynaklandığını ifade etti. "Herkesin kendine göre bütçesi var" diyen Çakır, "İnsanlar kendi bütçesine göre hareket ediyor. İnsanları da düşünmek lazım. Bizi de kurtaran fiyat bu, aşağı verirsek zarar ediyoruz" diye konuştu.

Ay yıldızlı kuzusuna değer biçemedi

Balçova kurban pazarının en beğenilen hayvanı ise Isparta Yalvaç'tan gelen Şevket Ayvalı'ya ait Türk bayrağı boyalı kuzu oldu. Kuzusunu satmaya kıyamayan Ayvalı, "Buna değer biçilir mi? Değer biçen varsa buyursun gelsin. Bayrağımıza değer biçilmez" dedi.

Ay yıldızlı kuzusunu herkesin sorduğunu söyleyen Ayvalı, "Ona değer biçilmez ama isterlerse Sayın Cumhurbaşkanımıza hediye etmek isteriz" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber