Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 28 Mayıs 2016 - 10:08 Yorum: 0

Aya İrini’de Şiir Gecesi

Sultanbeyli Belediyesi tarafından düzenlenen İstanbulensis Şiir Festivali, Aya İrini'nin muhteşem atmosferinde şiir sevenleri bir araya getirdi.

Aya İrini’de Şiir Gecesi

Sultanbeyli Belediyesi tarafından düzenlenen İstanbulensis Şiir Festivali, Aya İrini'nin muhteşem atmosferinde şiir sevenleri bir araya getirdi.

Sultanbeyli Belediyesi tarafından bu sene dördüncüsü düzenlenen İstanbulensis Şiir Festivali kapsamında Aya İrini Müzesi'nde şiir dinletisi düzenlendi. Yerli ve yabancı birçok şairin bir araya geldiği gecede Aya irini'nin büyüleyici atmosferi eşliğinde şairler şiirlerini seslendirdi.

"ŞAİRLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, gecede yaptığı konuşmada festival ile ilgili bilgi vererek, "Dördüncü uluslararası şiir festivalimizi hep birlikte takip ediyoruz. Dün gala gecemizde şairlerimizi kültür merkezimizin misafirleri yine büyük bir keyifle dinlediler. 10 okulumuzda 2 bine yakın öğrencimizle şairlerimizi buluşturduk. İki okulumuza yetişemedik ama sekiz okulumuzda olan bu resitale bizde katıldık. Öğrencilerimiz çok güzel sorularına da şahit olduk. Bu akşam bu tarihi mekanda sizlerle beraberiz yarın devam edeceğiz sonrasında kültür merkezimizde kapanışımızı gerçekleştireceğiz. Bu vesileyle dünyanın çeşitli ülkelerinden aramızda olan şairlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Teması bu yıl göç olarak belirlenen festivale 15 ülkeden 38 şair katılırken, Başbakanlık Tanıtım Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TİKA, Yunus Emre Enstitüsü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi de festivale katkıda bulundu. Festival kapsamında birçok şair büyüleyici bir ortamda 26- 29 Mayıs tarihlerinde sevenleriyle buluşuyor. Festivale, Somali, Kenya, Bosna- Hersek, Güney Afrika,Irak, Filistin, Lübnan, Azerbaycan, Hindistan, Yunanistan, Kırım, İngiltere, Suriye, Urumçi, Çin ve Türkiye'den şairler katıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber