Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 31 Temmuz 2014 - 12:03 Yorum: 0

Ayakkabı boyacısından "Gazze" duyarlılığı

Bitlis'in Ahlat ilçesinde yaşayan ayakkabı boyacısı Ercan Bilede, İsrail saldırısı altındaki Filistin halkına destek olmak amacıyla bir hafta boyunca kazandığı parayı Filistin'e gönderecek

Ayakkabı boyacısından 'Gazze' duyarlılığı

BİTLİS (AA) - OKTAY BAYAR - Bitlis'in Ahlat ilçesinde yaşayan ayakkabı boyacısı Ercan Bilede, İsrail saldırısı altındaki Filistin halkına destek olmak amacıyla bir hafta boyunca kazandığı parayı Filistin'e gönderecek.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda binden fazla kişinin hayatını kaybetmesi ve yaralanması çeşitli kentlerde protesto edilirken, Ahlat'ta ayakkabı boyacılığı yapan Ercan Bilede de Filistin halkına destek olmak amacıyla harekete geçti.

İlçede 20 yıldan bu yana boyacılık yaparak ailesinin geçimini sağlayan Ercan Bilede, bir hafta süresince kazandığı parayı Filistinlilere göndermeye karar verdi.

Bilede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filistin halkına destek olmaktan öte dikkatleri katliamın yaşandığı Gazze Şeridi'ne çekmek amacıyla böyle bir girişimde bulunduğunu belirtti.

Gazze'de yaşanan vahşete dünyanın sessiz kalmasını içine sindiremediğini anlatan Bilede, şöyle konuştu:

"Saldırı altındaki Filistin halkının yaşadığı acıyı yüreğimde hissediyorum. Filistinliler için dua etmekten başka ne yapabilirim diye düşündüm. Dikkatleri İsrail'in yaptığı katliama çekmek için bir hafta boyunca kazandığım parayı biriktirerek Gazze'deki Filistin halkına göndermeye karar verdim. Filistin halkına, kendi imkanlarım ölçüsünde karınca kararınca destek olmak istiyorum. Bu şekilde az da olsa bir katkıda bulunmuş olacağım."

Bilede, az ya da çok demeden herkesin mağdur durumdaki Filistinlilere destek olması gerektiğini bildirerek, maddi açıdan imkanı olmayan insanların da dualarıyla Filistin halkının yanında yer alması gerektiğini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber