Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 16 Ağustos 2017 - 13:58 Yorum: 0

Ayaklarını depremde kaybeden vatandaş depremde ölenler için dünya rekoru kırdı

1999 Marmara depreminde iki ayağını kaybeden Ufuk Koçak "Sesimi duyan var mı?" sözleriyle hazırladığı Dünya Engelliler Serbest Dalış Rekorunu yeniden...

Ayaklarını depremde kaybeden vatandaş depremde ölenler için dünya rekoru kırdı

1999 Marmara depreminde iki ayağını kaybeden Ufuk Koçak "Sesimi duyan var mı?" sözleriyle hazırladığı Dünya Engelliler Serbest Dalış Rekorunu yeniden kırdı.

Fuku Koçak'ın deprem bölgelerinin her yerinde yankılanan "Sesimi duyan var mı?" sözleriyle hazırladığı Dünya Engelliler Serbest Dalış Rekoruna Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük İlçe Emniyet Müdürü Faruk Keskin, Gölcük İlçe Jandarma Komutanı Burçak Kırca ve çok sayıda vatandaş katıldı.

1999 Marmara depreminde Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bulunan Ufuk Koçak, depremde enkaz altında 3 gün kalarak 2 ayağını birden kaybetmişti. Ufuk Koçak, deprem bölgelerinin her yerinde yankılanan "Sesimi duyan var mı?" sözleriyle hazırladığı Dünya Engelliler Serbest Dalış Rekorunu yeniden kırdı. "Depremde kaldığı her gün için 10 metre" sloganı başlattığı denemelerin sonuncusunda 32 metreye sıkıntısız dalan Ufuk Koçak, uluslararası hakemler eşliğinde 22 metreyle kendisinde bulunan rekoru 23 saniyede 30 metreye dalarak yeni bir rekor kırdı. Ufuk Koçak rekoru depremde ölenlerin yanı sıra Trabzon'da terör saldırısında şehit olan Eren Bülbül için de kırdığını belirtti.

Dünya Engelliler Serbest Dalış Rekoru sahibi Ufuk Koçak yaptığı açıklamada bugün acılı bir gün olduğunu belirterek, "Biz bundan 18 yıl önce yıkıldık. Fakat bu kent yeniden ayağa kalktı. Ve hayat yeniden devam ediyor. Biz de yeniden devam bu hayat için farkındalık oluşturmak için bugün bu rekor denemesini yaptık. Bu benim için son rekor denemem olacak. Bundan sonraki hedefim yine benim yetiştirdiğim engelli kardeşlerimin benim rekorumu kırmak olacak. Hayat bir şekilde devam ediyor. Gidenleri asla unutmadık kalanları da unutmayalım. Deprem hala kapımızda bir gerçek. Biz de bu dünya rekorunu kırarak farkındalık oluşturmak istedik" dedi.

Trabzon'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Eren Bülbül için de konuşan Ufuk Koçak, "Geçtiğimiz günlerde terör saldırısında şehit olan Eren Bülbül kardeşim gerçekten içimi acıttı benim. Hani iyi ki varsın diyen yok mu? diye bir not yazmıştı facebook'a kendisi. Hayattayken diyemedik ama arkasından diyorum iyi ki vardın kardeşim" ifadelerini kulladı.

Bugüne ekibi ile geldiğini ve hep beraber bir aile olduklarını vurgulayan Ufuk Koçak, "Bugüne insan üstü emek harcayarak geldik. Tek başınıza elde edeceğiniz işler hiç bir zaman bir şey ifade etmiyor. Ancak bir ekip ve aile olduğunuz zaman böyle güzel sonuçlar elde edebiliyorsunuz. Bugüne kadar bana destek olan sponsorlarım, dostlarım ve ekibime teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber