Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı00:09 Şoförlere trafik eğitimi verildi00:09 Erzincan’da helikopter ambulans donanımlarının tanıtıldığı bilgilendirme to...00:09 Bayburt’ta ’Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’ dolayısıyla etkinler...00:06 Bakan Tunç: "İsrail Dışişleri Bakanının, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyi...
Yerel 19 Eylül 2019 - 14:38 Yorum: 0

"Ayasofya: Tarih ve Vakfa Vefa Paneli ve Anma Etkinlikleri" yapılacak

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu, Ayasofya'yı tanıtmak ve geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Kültür ve...

'Ayasofya: Tarih ve Vakfa Vefa Paneli ve Anma Etkinlikleri' yapılacak

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu, Ayasofya'yı tanıtmak ve geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun'u anmak amacıyla İstanbul'da 23-25 Eylül tarihlerinde bir dizi etkinlik gerçekleştirecek.

"Ayasofya: Tarih ve Vakfa Vefa Paneli ve Anma Etkinlikleri" başlığıyla şehrin çeşitli noktalarında düzenlenecek programlar, 23 Eylül Pazartesi günü İstanbul Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan "Ayasofya ve Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun" konulu panelle başlayacak. Ayasofya'nın tarihi, mimari ve kültürel değerinin konuşulacağı panelde, bir dönem Ayasofya Müzesi müdürlüğünü yapmış olan Prof. Dr. Haluk Dursun da anılacak. Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan'ın başkanlığında gerçekleşecek olan panele Prof. Dr. Mahmut Ak, Prof. Dr. Erhan Afyoncu, Prof. Dr. Güray Kırpık, Prof. Dr. Feridun Emecen ve Prof. Dr. M. Sabri Küçükaşçı konuşmacı olarak katılacak.

Etkinlikler kapsamında, Türk Tarih Kurumu tarafından dijital olarak hazırlanan Ayasofya Sergisi, Ayasofya, Sultanahmet, Eyüpsultan Meydanları ile Sirkeci Tarihi Tren Garı ve Gülhane Parkında ziyarete açık olacak. Geçmişten günümüze Ayasofya'ya da dair pek çok önemli belge ve görselin ziyaretçileriyle buluşacağı sergi, Ayasofya'nın tarihine ışık tutacak. Mehteran gösterisi, tarihi temsiller ve belgesel gösterimlerinin de yapılacağı etkinliklerin tümü ilgililerin katılımına açık olacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber