Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:25 Bakan Yerlikaya: “Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlar...08:15 Savcı Özbek’ten lise öğrencilerine başarı tavsiyeleri08:12 Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “MAHZEN-32” operasyonlarında elebaşılığını...08:10 Yurtlar arası futbol turnuvası Denizli’de başlıyım07:09 Çanakkale Boğazı’nda makine dairesinde yangın çıkan gemi Karanlık Liman’a d...06:34 Trump’a yönelik “sus payı” davasında eski dergi yöneticisi Pecker tanık ola...06:31 Filistin yanlısı protestolar ABD’deki birçok üniversiteye yayıldı06:10 Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek04:10 Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi03:32 Bafra’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı03:26 Havza’da 2 katlı ahşap ev ve depo alevlere teslim oldu02:23 Aksaray’da araç camlarındaki filmler bir bir söküldü01:51 Uyuşturucuyla yakalanan alkollü sürücü polise direndi01:25 Ankara’da 4 milyon TL değerinde sahte gıda ele geçirildi01:20 Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu00:52 Gazeteci Hande Fırat’ın "Devriamber" sergisi Kültür Bakanlığı desteğiyle aç...00:46 Bayburt’ta 4 kişinin yaralandığı trafik kazası güvenlik kamerasına yansıdı00:40 Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor00:30 Rize’de 3 araçlı zincirleme kaza: 1’i ağır 2 yaralı00:24 Ağaçta sıkışan yavru kedi kurtarıldı
Güncel 01 Eylül 2014 - 16:18 Yorum: 0

Ayçiçeğinde fiyat beklentisi

Edirne Ziraat Odası Başkanı Yorulmaz: "Fiyat belirsiz olduğu için çiftçi sıkıntıda"

Ayçiçeğinde fiyat beklentisi

EDİRNE (AA) - Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, üreticilerin ayçiçeğinde alım fiyatının açıklanmasını beklediğini söyledi.

Yorulmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trakya Bölgesi'nde erken ekim yapanların ayçiçeği hasadına başladığını söyledi.

Geçen yıla göre ayçiçeğinde önemli oranda verim artışı olduğunu belirten Yorulmaz, "Fiyat belirsiz olduğu için çiftçi sıkıntıda. Biliyorsunuz geçen yıl Trakya Birlik avans fiyatını 1 lira 17 kuruş olarak açıklamıştı. Daha sonra üzerine 50 kuruş fark verdi. Bu yıl 1 lira 30 kuruş olmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Yorulmaz, Edirne merkezde 200 bin dönüm alanda ayçiçeği ekildiğini, 8 ilçeyle ekili alanın 1 milyon 100 bin dönüm olduğunu ifade etti. Çiftçinin girdi maliyetlerinin her geçen yıl arttığını dile getiren Yorulmaz, şöyle devam etti:

"Bu yıl ayçiçeğinde verim çok iyi. Bu yıl çiftçinin kurtuluş senesi. Borçlu çiftçiler, fiyatın iyi olmasıyla borçlarını öderler ve sıkıntıları biter. Tabii şu an Trakya Birlik alım yapıyor ama para ödemiyor. Avans fiyatını açıklamadı. Çiftçinin beklentisi yüksek. Ayçiçeği üreticisi ve Ziraat Odası bir an önce fiyatın açıklanmasını istiyor."

 

- "İki yıllık ürün hasat ettik"

 

Çiftçi Mecit Arat da 30 yıldır çiftçilik yaptığını ve bu yılki ürün veriminin geçmiş yıllara göre daha yüksek olduğunu ifade etti. Arat, ayçiçeği alım fiyatının açıklanmasını beklediklerini söyledi.

Ergun Ayar ise 180 dönüm alana ayçiçeği ektiğini ve bu yıl yağmurlar dolayısıyla verimin yüksek olduğunu belirtti. Ayçiçeğindeki yağ oranının da kaliteli olduğunu aktaran Ayar, çiftçinin umudunu kırmayacak bir fiyat istediklerini dile getirdi.

Hasan Ayan da bu yıl, iki yıllık ürün hasat ettiklerini kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber