Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 01 Eylül 2016 - 09:48 Yorum: 0

Aydemir: ‘Başörtüsü karşıtlığını telin ediyoruz’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 28 şubat sürecine dönülmesine yönelik çabaların milli vicdanda yer bulmayacağını vurgulayarak, "Düşünce,...

Aydemir: ‘Başörtüsü karşıtlığını telin ediyoruz’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 28 şubat sürecine dönülmesine yönelik çabaların milli vicdanda yer bulmayacağını vurgulayarak, "Düşünce, inanç ve girişim özgürlüklerinin önünü kapatmaya çalışanlar hüsrandadırlar" dedi.

28 Şubatlara geri dönülemez..!

Bazı Orduevlerinde başörtüsüne karşı sergilenen karşıt duruş ve tepkilerin anlaşılmaz olduğu, Türkiye gündeminde bir daha 28 şubat üslup ve tasarruflarının yer bulamayacağının altını çizen Milletvekili Aydemir, "Milli iradenin inanç özgürlüğü ve başörtüsü hürriyeti konusundaki kararlılığını anlayamayanlar, ülkeyi 28 şubat karanlığına yeniden sürüklemek isteyenler çağın ve küresel gerçeklerin dışında kaldıkları gibi, milli vicdan, irfan ve izanın da teneffürüne muhatap olacaklardır." yorumunu yaptı.

Bu bir akıl tutulmasıdır

AK Dava ışığında, AK Parti hükümetlerinin 28 şubat dayatma ve zorbalıklarını tarihe gömdüğünü, kaydeden Milletvekili Aydemir, "İçinde bulunulan süreçte halkın inanç hassasiyetleriyle oynamaya kalkışmak, başörtüsü konusunda yeni spekülasyonların temelini atmak olsa olsa bir akıl tutulması ya da inanç hassasiyetlerine karşı tezgahlanan bir provokasyondur. Milletin mukaddesleri ve kırmızı çizgilerini aşmaya ve yok saymaya odaklanmış bu girişimlerle, yeni bir karşıtlık süreci oluşturmaya kalkışanlar, milli irade setine çarpacak ve telin odağı haline gelen 28 şubat karanlığında kalacaklardır. " dedi.

'Girişimi telin ediyoruz'

Bazı orduevlerinde sahnelenmeye çalışılan inanç karşıtlığını ve başörtüsü yasağı girişimini telin ettiğini belirten Milletvekili Aydemir, "Tartışılmaz bir hakikattir ki, milletin inancıyla oynamaya kalkışanlar, milletin sillesine müstehaktırlar" kaydını düştü.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber