Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 01 Ekim 2016 - 12:48 Yorum: 0

Aydemir: ‘Milli iradenin izan ve aklı kılavuzumuzdur’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir,'Milli iradenin haysiyet ve onuru vazgeçilmez değerimiz, feraset ve basireti yol haritamız, izan ve aklı kılavuzumuzdur.

Aydemir: ‘Milli iradenin izan ve aklı kılavuzumuzdur’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir,'Milli iradenin haysiyet ve onuru vazgeçilmez değerimiz, feraset ve basireti yol haritamız, izan ve aklı kılavuzumuzdur. Gazi Meclisimiz bu hassasiyetlerin ifadesidir." dedi.

AYDEMİR'İN MESAJI

Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) 26'ıncı Dönem 2'inci Yasama Yılının açılışı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Milletvekili Aydemir, "15 Temmuz darbe girişimi sürecinde yüce milletimiz, her türlü vesayet ve ipoteğe karşı, ortak bir vicdanla, dik ve diri bir duruş sergilemiş, Dünya Tarihinin emsalini kaydetmediği bir diriliş destanı yazmıştır. TBMM bu milli irade ruhunu her daim canlı kılacak, millet iradesi ve onun oluşturduğu değerleri koruyacak, milletin sesi olarak, onun emanetini her daim aziz tutacaktır." ifadesini kullandı.

KARARLILIK VURGUSU

15 Temmuz Darbe girişiminde bir ihanet senaryosu sahnelenmeye çalışıldığı, bu hain kalkışma ardında yer alan FETÖ ve diğer şer odaklarının milli vicdanda teneffürle karşılanarak telin edildiğinin altını çizen Milletvekili Aydemir, "Ne bu millet, ne de bu milli iradenin ifadesi olan TBMM 15 Temmuz'u, bu ihanete güç veren hainleri unutmayacak unutturmayacaktır. Millet iradesine ipotek koymak isteyen hainler güruhuna karşı etkin ve kararlı mücadelemiz sürecektir." kaydını düştü.

ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN

Milli iradeye yapılan ihanete ortaklık eden bazı kesimlerin, yine bu hain emelleri besleyen bazı medya organları vasıtasıyla, 15 Temmuz gerçeğini karartmaya, hainleri masum göstermeye, ihanet yardakçılarına merhamet çağrısı yapmaya kalkıştığını belirten Milletvekili Aydemir, "Hiçbir gerekçe 15 Temmuz'da FETÖ ve ortaklarınca sahnelenen darbe girişimini masum kılamaz. Yüce Milletimiz, bu merhamet istismarı üzerine kurgulanan tuzakları da bozacak, TBMM ihanet odaklarına karşı milli duruşun adresi olmaya devam edecektir. Allah yar ve yardımcımız olsun." şeklinde değerlendirmede bulundu.

'TBMM MİLLİ İRADENİN SESİDİR'

Milletvekili Aydemir, "TBMM 15 Temmuz'da da faaliyetini sürdürerek, bir şairimizin vurguladığı üzere, tüm cihana, "Millet yoludur, hak yoludur tuttuğumuz yol/Ey hak, yaşa, ey sevgili millet, yaşa.. Var ol!, mesajını vermiştir.Milli iradenin milli namusumuz olduğu gerçeğini vurgulamış, milli iman ve ruhu ortaya koymuştur. Kurtuluş Savaşını yöneten Gazi Meclisimiz, 15 Temmuz'da yüce milletimizin ihanet odaklarına karşı verdiği, Milli iradenin önderi Sayın Cumhurbaşkanımızın kaydettiği üzere 2'inci Kurtuluş savaşının da ortak aklı olmuştur. TBMM Milli iradenin sesi olarak, Küresel hafızaya, Milli Şairimiz Akif'in ifade ettiği üzere, "Değil mi cephemizin sinesinde iman bir/Sevinme bir, acı bir, gaye aynı, vicdan bir/Değil mi ortada bir sine çarpıyor, yılmaz/ Cihan yıkılsa emin ol bu cephe sarsılmaz!" kaydını düşmüştür." mesajını verdi.

'BU YOL Kİ HAK YOLUDUR, DÖNME BİLMEYİZ, YÜRÜRÜZ'

26 dönem 2'inci yasama yılında da önceliklerinin millet emanetini hassasiyetle korumak olacağını vurgulayan Milletvekili Aydemir, "İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un kaydettiği gibi, TBMM, milli iradeye göz diken hainlere karşı "Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz/ Bu yol ki Hak yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz" ahdinde kararlılığını sürdürecektir. Yeni Yasama yılının devletimiz, milletimiz için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyoruz. 15 Temmuz'da milli iradenin muhafazası uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi, gazilerimizi minnetle yad ediyoruz. Hainlere lanet, milli iradeye canlarını adayanlara rahmet diliyoruz" dedi.

Aydemir: ‘Milli iradenin izan ve aklı kılavuzumuzdur’

Aydemir: ‘Milli iradenin izan ve aklı kılavuzumuzdur’

Aydemir: ‘Milli iradenin izan ve aklı kılavuzumuzdur’

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber