Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 25 Mart 2017 - 10:28 Yorum: 0

Aydemir’den BİRKONFED’e ‘Evet’ Ziyareti

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi çalışmaları kapsamında BİRKONFED İş Dünyası Konfederasyonu Erzurum...

Aydemir’den BİRKONFED’e ‘Evet’ Ziyareti

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi çalışmaları kapsamında BİRKONFED İş Dünyası Konfederasyonu Erzurum Temsilciliğini ziyaret etti.

BİRKONFED Erzurum Temsilcisi Muhammed Zeki Gözeler ve yönetimi ile bir araya gelen Aydemir, Erzurumlu iş adamlarının sorunlarını ve taleplerini de dinledi.

Hükümetin bölgeye verdiği desteklerden ve cazibe merkezi programından bahseden Aydemir, bu desteklerin takipçisi olarak Erzurum'dan verilen projelerin hayata geçirilebilmesi için iş adamlarına gerekli desteği sunacaklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında da bilgi veren Aydemir, yargı sistemi ile ilgili vatandaşlarımızın aklını bulandırmak için yapılan karalama çalışmalarına da cevap verdi.

Aydemir konuşmasına şöyle devam etti; "Özellikle vatandaşlarımızın aklına HSYK ve Anayasa Mahkemesi üyeleri ile ilgili sokulmaya çalışılan gerçek dışı karalama propagandalarını hayretle karşılıyoruz. Aksine yeni sistemde HSYK üyelerinin büyük çoğunluğunu, önce yüksek yargı tarafından kurulacak bir komisyonda ardından mecliste alınacak ortak kararla seçilecektir. Komisyon ve meclis seçimlerinde ise önce 2/3, sonra 3/5 çoğunluk göz önünde bulundurulacaktır. Tüm bu oylamalarda ortak karar alınamaması halinde ise en çok oy alan iki aday arasından ad çekme usulü ile tamamen tarafsız bir şekilde seçilecektir. Ayrıca seçilecek üyeler yine 4'er yıllığına belirleneceği için tam bir bağımsızlık ve tarafsızlığa kavuşmuş olacaktır.

Bir diğer karalama politikası ise seçilecek başkanın sınırsız yetkiye sahip olmasıdır. Oysa şu anki halde Cumhurbaşkanı'nın hiçbir sorumluluğu bulunmamakla birlikte ancak meclisin 3/4 çoğunluğuna haiz bir kararla yargılanabilmektedir. Yeni sistemde ise Başkan'ın, yaptığı tüm hizmetlerden sorumlu ve meclisin salt çoğunluğu ile yargılanabilmesi sağlanabilmektedir. Şu halde, Başkan yaptıklarından şimdiki sisteme göre daha sorumlu hale getirilecektir.

Ve en çok karşılaştığımız sorulardan biri ise seçilme yaşının 18'e indirilmesidir. Bizler gençlerimizin bu şekilde kendilerini hayata daha erken hazırlamaları ve kendilerine özgüven duymalarını hedeflemekteyiz.

Aynı zamanda birçok Avrupa ülkesinde seçilme yaşı 20 iken ve 27 yaşında bile bakanları var iken bizlerde neden olmasın? Gençlerimize neden güvenmeyelim ve neden onların önündeki engelleri kaldırmayalım?

Gençlerimizin kendilerine olan güvenini sağlayarak, ülkemize kazandırmayı hedefleyen bir değişikliği kabul etmemek bir anlam ifade edemez. Bu anlamda yapacağımız değişiklik ile nesiller arasındaki kopukluğu ortadan kaldırmayı ve ülkemize pırıl pırıl gençlerimizi kazandırmayı da hedefliyoruz. "

BİRKONFED İş Dünyası Konfederasyonu Erzurum Temsilcisi ve Erzurum İş Adamları Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Muhammed Zeki Gözeler ise, ülkemizin daha hızlı kalkınmasının önündeki en büyük engelin bürokraside yaşanan sıkıntıların olduğunu dile getirerek, halk oylamasından "EVET" neticesinin çıkması ile bu durumun değişeceğine dair kanaatlerinin net olduğunu dile getirdi.

Başkan Gözeler, "Genel Merkezimizin almış olduğu "EVET" kararı neticesinde tüm temsilciliklerimiz ve üyelerimiz ile birlikte bu yönde çalışmalarımıza kararlılıkla devam etmekteyiz. Yine bu anlamda BİRKONFED İş Dünyası Konfederasyonu Genel Merkezimizin de içerisinde bulunduğu ve birçok ilde organizasyonunu üstlendiği "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin" anlatılabilmesi amaçlı STK buluşmaları gerçekleştirilmektedir.

Bizler bu şehrin iş adamları olarak öncelikle şehrimiz ve bölgemiz için, ardından ülkemiz için kalkınma adımları atabilme çabası içerisindeyiz. Bu anlamda hükümetimizin açıklamış olduğu "Cazibe Merkezleri" projesi kapsamında, daha çok yeni bir dernek olmamıza rağmen üyelerimiz tarafından 5 adet proje sunmayı başardık. Sizlerin ve diğer Erzurum vekillerimizin de sunacağı destekler ile bu projelerimizi hayata kavuşturmayı hedeflemekteyiz." Dedi.

Aydemir’den BİRKONFED’e ‘Evet’ Ziyareti

Aydemir’den BİRKONFED’e ‘Evet’ Ziyareti

Aydemir’den BİRKONFED’e ‘Evet’ Ziyareti

Aydemir’den BİRKONFED’e ‘Evet’ Ziyareti

Aydemir’den BİRKONFED’e ‘Evet’ Ziyareti

Aydemir’den BİRKONFED’e ‘Evet’ Ziyareti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber