Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 22 Kasım 2016 - 16:28 Yorum: 0

Aydın Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nde bir ilk

Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde hizmet veren Aydın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde yapılan implant uygulamalarında ileri...

Aydın Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nde bir ilk

Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde hizmet veren Aydın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde yapılan implant uygulamalarında ileri cerrahi operasyonları (External sinüs lifting) başarılı bir şekilde uygulanmaya başladı.

Dt.Erkan Egemen Aydın Ağız Diş Sağlığı Merkezinde uygulanmaya başlanan External sinüs lifting ameliyatları ile ilgili olarak bilgiler verdi. Dt.Erkan Egemen, "Üst çenelerde, arka dişlerin üstünde maksiller sinüs adı verilen boşluklarda bulunur. Üst arka dişlerin çekilmesi sonucu, yer çekimininde etkisiyle, sinüsler kemiği eritir ve aşağı doğru sarkar. Bu durumda implant yaptırmak isteyen hastada implant için yeterli kemik kalmayabilir. Ağız Diş Sağlığı Merkezimize İmplant uygulaması için başvuran bir hastamızda karşılaştığımız sorun nedeniyle implant uygulamadan önce bu tekniği uyguladık. Şuan için hastanın genel durumu iyi. Kemik oluşumu sağlandıktan sonra da implant uygulamasını da başarılı bir şekilde uygulayacağız "dedi.

"Ağız Temizliğine Dikkat Edilmelidir"

Dt. Erkan Egemen, Sinüs Lifting uygulaması sonrası hastaların dikişlerin açılmamasına özen göstermesi gerektiğini vurgulayarak; "İlk 24 saat içinde tükürülmemelidir. Sert besinlerden ve sıcak yiyeceklerden bir süre uzak durulmalıdır. Günde 3-4 defa tuzlu suyla gargara yapılmalıdır. Doktorun verdiği ilaçlar düzenli olarak kullanılmalıdır. Sıcak banyo, hamam gibi yerlerden 2 hafta uzak kalınmalıdır. Ayrıca hapşırmaktan, burnu sertçe temizlemekten kaçınılmalıdır. Eğer hapşırma zorunda kalırsanız, ağzınız açıkken hapşırmanız greft konulan yere gelen ters basıncı azaltır. 2 hafta kadar uçak seyahati, su altı dalışlarından kaçınılmalıdır. Sigara içenler bir süre sigaradan uzak durması gerekir. Bu iyileşmenin daha hızlı olmasına yardımcı olur. Ayrıca ağız temizliğine de dikkat edilmelidir" ifadelerini kullandı.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Nihat Kuruçelik, "Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak başarılı bir çalışmaya imza atan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bu ve bunun gibi başarılı çalışmalarla Aydın ve çevresinden gelen hastalarımızın Ağız ve diş sağlığı konusunda yüksek bilince ulaşmasını ve merkezimiz vasıtasıyla en kaliteli hizmeti almasını sağlamak için yoğun çaba harcıyoruz harcamaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Aydın Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nde bir ilk

Aydın Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nde bir ilk

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber