Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 24 Haziran 2016 - 17:03 Yorum: 0

Aydın AK Parti’de Siyaset Akademisi Kayıtları Başladı

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti Genel Merkez AR-GE Başkanlığı tarafından düzenlenecek "17. Siyaset Akademisi"nin kayıtlarının başladığını...

Aydın AK Parti’de Siyaset Akademisi Kayıtları Başladı

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti Genel Merkez AR-GE Başkanlığı tarafından düzenlenecek "17. Siyaset Akademisi"nin kayıtlarının başladığını belirtti.

AK Parti Genel Merkez AR-GE Başkanlığı tarafından yürütülen Siyaset Akademisi'nin 17'inci eğitim programı başlıyor. Bu kapsamda Siyaset Akademisi Eğitim Programına katılmak isteyenler, AK Parti Aydın İl Başkanlığına kayıt yaptırabilecek.

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, yaptığı açıklamada; Türk siyasi hayatına farklı bir yapı ve anlayış kazandıran AK Parti'nin siyasete merak duyan kişilerin eğitimini amaçlayan Siyaset Akademisi'nde "Büyük Güç Türkiye" programı olarak belirlenen 17'inci eğitim dönemi kayıtlarının başladığını söyledi. Özmen, Genel Merkez AR-GE Başkanlığı yönetiminde faaliyete geçecek Akademinin partiye kurumsal bir kimlik kazandırmak ve parti mensupları arasında dil birliği sağlamak amacıyla uygulamaya başlandıktan sonra her yıl hedefleri ve öncelikleri toplumun dinamiklerine göre kendini yenileyen bir yapıya dönüştüğünü belirterek,"Akademinin herhangi bir siyasi kimlik gözetmeksizin, tüm vatandaşları geleceğin Türkiye'sinin şekillenmesinde etkin rol üstlenecek bireyler olarak konumlandırarak siyasal ve kültürel donanım kazandırmak, bu sayede siyasi hassasiyetleri olan sorumluluk sahibi vatandaşlar kılmayı kendine görev edineceklerdir. Siyaset akademisinin "Büyük Güç Türkiye" için gerekli siyasi ve idari yapıların tartışılacağı ve dünyadan somut uygulamalara dayalı bir müfredat takip edilecek. Türk siyasetine giriş, siyasal sistemler ve ideolojiler, siyasal strateji ve iletişim becerileri başlıklarının yanı sıra tecrübe paylaşımlarının yapılacağı platforma da yer verilecektir" dedi.

AK Parti Siyaset Akademisi Aydın AR-GE ve Proje Başkanı Erdoğan Yanık ise, "Bu yoğun ve hızla devam eden çalışmalarımız arasında önceliğe sahip olan Siyaset Akademisi, seçmenlerin partimizle bağını kuvvetlendirmek, siyasete yönelik toplumsal ilgiyi artırmak, katılımcıların tarih, siyasal, ekonomi, dış politika gibi alanlarda uzmanlar tarafından bilgilendirildiği Türkiye geneline teşkilatlarımız aracılığı ile yaygınlaştırdığımız eğitim faaliyetidir. 10 haftalık bir program kapsamında gerçekleştirilecek olan Siyaset Akademisinde eğitim sunumları, akademisyenler ve yerel yönetimler konusunda tecrübeli uzman siyasetçiler tarafından eğitim verilecek. Siyaset Akademisi programlarımız herhangi bir siyasi kimlik gözetmeksizin tüm Türkiye vatandaşlarını geleceğin Türkiye'sinin şekillenmesinde etkin rol üstlenecek bireyler olarak konumlandırıp, hem siyasal hem de kültürel donanım kazandırmak, bu sayede siyasi hassasiyetleri olan sorumluluk sahibi vatandaşlar kılabilmek adına kendine bir görev edinmiştir" şeklinde konuştu.

Akademiye katılmanın sonraki dönemlerde AK Parti teşkilatlarında görev alma sürecinde önemli farklılık oluşturacağını da belirten Yanık, dönem sonunda yapılacak sınav sonucunda il bazında ilk 3 sırada yer alan katılımcılara AK Parti Genel Merkezi'nde bizzat Başbakan Binali Yıldırım tarafından başarı belgeleri ve plaketler verileceğini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber