Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Ekim 2016 - 13:28 Yorum: 0

Aydın DSYB’den ‘Milli Tarım’ teşekkürü

Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Sedat Güngör, Başbakan Binali Yıldırım tarafından dün İzmir'de açıklanan Milli Tarım...

Aydın DSYB’den ‘Milli Tarım’ teşekkürü

Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Sedat Güngör, Başbakan Binali Yıldırım tarafından dün İzmir'de açıklanan Milli Tarım Projesi'nin yetiştiricileri de mutlu ettiğini belirterek başta Başbakan Binali Yıldırım ve Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik olmak üzere projeye katkı veren herkese yetiştiriciler adına teşekkür etti.

Açıklanan Milli Tarım Projesi içerisinde yer alan pek çok konunun uzun süredir dile getirdikleri ve üretime önemli katkılar sağlayacak maddeler olduğunu belirten Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Sedat Güngör, Başbakan'ın açıklamalarının yetiştiricileri de mutlu ettiğini söyledi.

"Projede Aydın'ı da ilgilendiren bazı gelişmeler"

Birlik olarak bakanlık düzeyinde yaptıkları girişim ve görüşmeler sonucu Aydın'ın da Damızlık Düve Üretim Merkezi kurulacak iller arasında yer aldığını kaydeden Başkan Güngör, "Açıklanan Milli Tarım Projesi kapsamında artık; Büyükşehir sınırları içindeki hayvan barınaklarından ruhsat harcı alınmayacak. Ulusal Süt Konseyince uzlaşılan fiyatın altında çiğ süt satışı olmayacak. 4 ayını doldurmuş ve tüm aşıları zamanında ve düzenli yapılan buzağılara 750 TL destek verilecek. Aydın'ın da içinde yer aldığı 31 İlimizde en az 500 baş kapasiteli damızlık düve üretim merkezi oluşturulacak" diyerek yetiştiriciler adına teşekkür etti.

"Düve merkezi için hazırlıklarımız tamam"

Yetiştiriciler olarak düve üretim merkezi projesini önemsediklerini ve bu proje ile hayvancılık üzerine yapılan yatırımların daha isabetli sonuca ulaşacağına inandığını belirten Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Sedat Güngör, "Aydın damızlık sığır yetiştiricileri birliği olarak Gebe Düve Üretim Merkezi projesi uzun süredir çalıştığımız bir proje idi. Gerek yönetim, gerek çalışanlarımız gerekse yetiştiricilerimiz ile birlikte bu bu projeyi en güzel şekilde hayata geçiririz. Biz Birlik olarak projenin bir an önce faaliyete geçmesi için ön çalışmalarımızı tamamladık. Aydın bu potansiyele sahip ve projeye öncülük edecek il olabilir" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber