Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 30 Eylül 2014 - 13:48 Yorum: 0

"Aydın İşgücü Piyasası Talep Araştırması"

Aydın'da işgücü piyasasının talep boyutunu tespit etmek amacıyla İŞKUR İl Müdürlüğü'nün yaptığı "Aydın İşgücü Piyasası Talep Araştırması"nda ilde bin 771 boş işçi kadrosunun bulunduğu belirtildi

'Aydın İşgücü Piyasası Talep Araştırması'

AYDIN (AA) - Aydın'da işgücü piyasasının talep boyutunu tespit etmek amacıyla İŞKUR İl Müdürlüğü'nün yaptığı "Aydın İşgücü Piyasası Talep Araştırması"nda ilde bin 771 boş işçi kadrosunun bulunduğu belirtildi.

Aydın İş Kur İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, istihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılması; eğitimin işgücü talebine duyarlılığının artırılmasına, işgücü arz ve talebinin doğru olarak tespit edilmesine ve buna uygun politikaların geliştirilmesine bağlı olduğu belirtildi.

Açıklamada, gerçekleştirilen talep araştırması ile; Aydın’daki işgücünün yapısı, sektörler bazında çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekme nedenleri, 2015 yılı ortasında işgücü piyasasında mesleki değişim beklentilerine ilişkin bilgilerin derlendiği kaydedildi.

- Bin 771 işçi açığı var

Araştırma için ildeki bin bin 962 işyerinin ziyaret edildiğinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Çalışma kapsamında Aydın ilinde  bin 771 kişilik açık iş bulunmaktadır. Aydın’da her 100 kişilik kadronun 96,6'sı dolu 3,4’ü ise boş olup doldurulmaya hazırdır. Saha çalışmasında ziyaret edilen işyerlerinin yüzde 24,6'sı, açık işi olduğunu belirtmiştir. Başka bir deyişle, her 4 işyerinden 1’inin açık işi bulunmaktadır. Açık işler için yaklaşık olarak yüzde 62 oranında asgari bir eğitim düzeyi talep edilmektedir.  Sektörlere göre en yüksek açık iş oranı yüzde 9,2 ile Gayrimenkul faaliyetleri sektöründe tespit edilmiştir. Gayrimenkul faaliyetleri sektörünü yüzde 6,5 açık iş oranı ile Mesleki, Bilimsel ve Teknik faaliyetleri sektörü ve yüzde 5,4’lük açık iş oranı ile konaklama ve yiyecek hizmetleri faaliyetleri sektörü izlemektedir."

- En fazla işçi açığı olan meslekler

Açıklamada, işverenlerin ilk 6 ayda 2 bin 864 kişinin temininde güçlük çektikleri, temininde en fazla güçlük çekilen mesleklerin ise, garson servis elemanı, gaz altı kaynakçısı, kuruyemiş paketleme işçisi, satış danışmanı, beden işçisi, güvenlik görevlisi, aşçı, sıvacı, komi ve kaynakçı olduğu kaydedildi. 

İşverenlerin, önümüzdeki bir yıl içinde Aydın'da istihdamın net olarak yüzde 5,4 artmasını beklediği görüşüne yer verilen açıklamada, en yüksek net istihdam artışı beklenen üç sektörün; yüzde 33,7 ile imalat, yüzde 20,7 ile inşaat ve yüzde 17 ile toptan ve perakende ticaret, motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin onarımı sektörleri olduğu ifade edildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber