Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 14 Mayıs 2016 - 09:33 Yorum: 0

Aydın Ovası’nda Sulama Sezonu Başladı

Türkiye'nin en önemli tarım merkezilerinin başında gelen Aydın'da geçtiğimiz haftalarda dikimi yapılan domates, patlıcan ve biberlerler için sulama sezonu...

Aydın Ovası’nda Sulama Sezonu Başladı

Türkiye'nin en önemli tarım merkezilerinin başında gelen Aydın'da geçtiğimiz haftalarda dikimi yapılan domates, patlıcan ve biberlerler için sulama sezonu başladı.

Mevsimin sebze ve meyve yetiştiriciliği açısında oldukça elverişli geçtiğini belirten Aydın Efeler Ziraat Odası Genel Sekreteri Zeki Sarıoğlu, şimdilik üretim ve sulama bakımından herhangi bir sıkıntının olmadığını belirtti.

Aydın Büyük Menderes Ovası'nda mısır, pamuk, buğdayın yanı sıra önemli miktarda domates, biber, patlıcan gibi çeşitli sebze ve meyve üretimi yoğun olarak gerçekleşirken havaların güzel gitmesi sayesinde geçen haftalarda dikilen fideler fidana dönüştü. Aydında sebze diken çiftçiler tarlalrı sulamaya başladı.

"SU SIKINTISI YOK"

Aydın'da geçen yıllarda yaşanan su sıkıntısının baraj ve göletler sayesinde bundan sonraki süreçte yaşanmaması için her türlü tedbirin alındığını belirten DSİ yetkilileri, baraj ve göletlerdeki doluluk oranlarının yüzde 100'lere yakın seviyelerde olduğunu belirttiler. Sulama suyu bakımından hiçbir sıkıntının öngörülmediğini hatta önümüzdeki sezonlar için bile bir önceki yıldan tedbir alındığı belirtildi.

Aydın Ovası’nda Sulama Sezonu Başladı

Aydın Ovası’nda Sulama Sezonu Başladı

Aydın Ovası’nda Sulama Sezonu Başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber