Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 16 Eylül 2014 - 18:18 Yorum: 0

Aydın'a üniversite katkısı

Rektör Prof. Dr. Birincioğlu: "Üniversitenin dolaylı olarak kente yaptığı katkı 1 milyar 200 milyon lirayı buluyor"

Aydın'a üniversite katkısı

AYDIN (AA) - Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, üniversitenin kente yaptığı ekonomik katkının dolaylı olarak 1 milyar 200 milyon lirayı bulduğunu belirtti.

AA muhabirine açıklama yapan Prof. Dr. Birincioğlu,  16 fakülteye sahip ADÜ'nün 45 bin kişilik büyük bir aile olduğunu, öğrenci sayısının kurulduğu yıldan bu yana yüzde 52 artarak 38 bin 298'e ulaştığını söyledi.

Üniversitenin Aydın’ın en büyük ailesi olduğunu söyleyen Birincioğlu, şöyle konuştu:

"Üniversite bütçesi 180 milyon lira, hastane bütçesi ise 90 milyon civarındadır. Bunlar bir yana burada okuyan çocukların ve ailelerinin harcamalarıyla diğer ekonomik faaliyetlerini toplarsanız bu bütçenin 4 katına ulaşırsınız. Üniversitenin dolaylı olarak kente yaptığı katkı 1 milyar 200 milyon lirayı buluyor. Bu büyüklükte katkı yapan başka bir kurum olduğunu düşünmüyorum.  Üniversiteler bulundukları yerleri yeşerten, şenlendiren kurumlardır. Adnan Menderes Üniversitesi ilin göz bebeği konumundadır.” 

Prof. Dr. Birincioğlu, başta Söke ve Nazilli olmak üzere bir çok ilçede  yeni yatırımların devam ettiğini,  Söke’de yapılan yatırımlarda üniversite bütçesinin kullanılmadığını ifade etti.

Aydın'ın dünyanın en güzel coğrafyalarından birine sahip olduğunu, üniversite olarak bu bölgeyi işleyecek insanları yetiştirmeye gayret gösterdiklerini ifade eden Birincioğlu, kıyı şeridinde turizme, iç kesimlerde de tarıma ve ticarete yönelik bölümlere ağırlık verdiklerine dikkat çekti.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber