Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 18 Ocak 2018 - 13:23 Yorum: 0

Aydın’da 25 bin kişi iş sahibi oldu

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak, istihdam seferberliği kapsamında geçen 2016 yılında Aydın'da 25 bin 512 vatandaşın...

Aydın’da 25 bin kişi iş sahibi oldu

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak, istihdam seferberliği kapsamında geçen 2016 yılında Aydın'da 25 bin 512 vatandaşın işe yerleştirildiğini belirtti.

Aydın İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun 2018 yılı ilk toplantısı gerçekleşti. Aydın Valiliği'ndeki toplantıya başkanlık eden Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, toplantıda Aydın'da istihdamın geliştirilmesi, genç nüfusun istihdamına yönelik kararlar aldıklarını söyledi.

Toplantıya katılan İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğinin işsizliğe çare olduğunu belirterek, "2017'de seferberlik sayesinde Türkiye İŞKUR Kurumu tarihinde ilk defa 1 milyonun üzerinde kişinin istihdam edilmesine aracılık etti. 2017'de 1 milyon 57 bin 249 vatandaşımızın iş sahibi olmasına vesile olduk. Aydın'da da 2017'de toplam 25 bin 512 vatandaşımız kurumumuz aracılığıyla istihdama kavuşmuş oldu. 9 kriterin tamamında yüzde 100'ün üzerinde bir performans sergileyen Aydın İŞKUR Müdürlüğümüzü tebrik ediyorum. Aktif iş gücü programlarında 2017'de toplam 508 bin 851 vatandaşımız bu hizmetlerden faydalandı. Aydın'da ise 7 bin 134 vatandaşımız bu imkana kavuştu" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde istihdam seferberliğinin ikinci fazının da yürürlüğe girdini dile getiren Kabak, "2018 istihdam politikasında önemli yenilikler getirdik. Bu yıl işbaşı eğitim programları kapsamında sanayide çalışan kadın kursiyerlere, 2-5 yaş arasında çocukları varsa çocukları için 400 lira bakıcı yardımı ödenmesi gündemimizde. Bu yıl gündeme alacağımız yeniliklerden kupon sistemiyle belirlenen mesleklerde akredite edilmiş kuruluşlarda mesleki eğitim konusunda yeni yöntem gündeme getirdik. TOBB ile imzaladığımız protokolle çalışma hayatında sanayici ve işveren kesiminin istediği şartlara uygun olarak eleman yetiştirilmesine imkan sağlayacağız. Aktif ve pasif istihdam programları sayesinde birçok alandaki işsizimize işsizlik ödeneği katkısı bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

Daha sonra basına kapalı olarak devam eden toplantıya Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak, Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Tahsin Kocaman, Adnan Menderes Üniversitesi Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. Mustafa Arslan, İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi ile birlikte daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Aydın’da 25 bin kişi iş sahibi oldu

Aydın’da 25 bin kişi iş sahibi oldu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber