Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 17 Ağustos 2016 - 18:08 Yorum: 0

Aydın’da 367 kişi tutuklandı, 987 personel görevden uzaklaştırıldı

Aydın'da devam eden FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 367 kişi tutuklandı, 987 kamu personeli görevden uzaklaştırıldı.

Aydın’da 367 kişi tutuklandı, 987 personel görevden uzaklaştırıldı

Aydın'da devam eden FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 367 kişi tutuklandı, 987 kamu personeli görevden uzaklaştırıldı.

Aydın Valiliği'nden yapılan açıklamada; "İlimizde 17 Ağustos 2016 saat 16.00 itibariyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 30 hâkim ve 13 cumhuriyet savcısı olmak üzere 43 yargı mensubu hakkında yakalama kararı çıkartılmış, bunlardan 28 hâkim ve 12 savcı olmak üzere 40 kişi yakalanarak adli işlemleri yapılmak için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirilmiş, 2 Hâkim ve 1 Cumhuriyet Savcısı olmak üzere 3 kişinin aranmasına devam edilmektedir. Adliye ye sevk edilen 28 hakim ve 12 cumhuriyet savcısından, 22 hakim ve 10 cumhuriyet savcısı tutuklanmış olup, 1 hakim göz altında olup, 5 hakim 2 cumhuriyet savcısı adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır. Adliyeye sevk edilen toplam 16 askeri personelden 6'sı tutuklanmış, 8'i adli kontrol şartı olmak üzere toplam 10 kişi serbest bırakılmıştır, 1 kişinin aranmasına devam edilmektedir. Emniyet Müdürlüğü personelinden toplam 104 kişi görevden uzaklaştırılmış, adliye'ye sevk edilen 111 kişiden 64'ü tutuklanarak cezaevine sevk edilmiş, 39'i adli kontrol şartıyla toplam 41 kişi serbest bırakılmış, 6 kişi gözaltında olup 6 kişi ise halen aranmaktadır. İlimiz genelinde; 7 Mülki idare amiri, 22 Mahalli idare hizmetleri olmak üzere (Adliye, Emniyet, Askeri) çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından toplam 987 personel görevden uzaklaştırılmıştır. İlimiz genelinde; (Adliye, Emniyet, Askeri) ve çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından 279 kişi adli kontrol şartı olmak üzere toplam 315 kişi serbest bırakılmıştır. Çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından (Adliye, Emniyet, Askeri) toplam 34 kişinin aranmasına halen devam edilmektedir. İlimiz genelinde; Mülki idare amirlerinden 2 kişi olmak üzere (Adliye, Emniyet, Askeri) ve çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından toplam 59 Kamu görevlisi gözaltında olup 7 şahıs ise başka ile sevk edilmiştir. İlimiz genelinde; Mülki idare amirlerinden 3 kişi olmak üzere (Adliye, Emniyet, Askeri) ve çeşitli Kamu Kurum ve Kuruluşlarından toplam 191 Kamu görevlisi tutuklanmışlardır. Toplam 606 Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan kişi hakkında adli işlem yapılmıştır" denildi.

Örgütün finans kaynaklarına yönelik yapılan çalışmalara da yer verilen açıklamada; "Bunların dışında örgütün finansal kaynaklarına yönelik yapılan operasyonlarda toplam 693 şahıs hakkında adli işlem yapılmış olup, bunlardan 22 şahıs gözaltında, 144 şahıs adli makamlarca tutuklanmış olup, 296'sı adli kontrol şartı ile olmak üzere toplam 362 şahıs serbest bırakılmış, 163 şahıs ise halen aranmaktadır 2 kişi ise başka ile sevk edilmiştir. Olağanüstü Hal kapsamında alınan tedbirlere ilişkin 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. Maddesinde; Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenip kapatılmasına karar verilen; İlimiz Nazilli İlçesi'nde 5, Didim İlçesi'nde 2, Söke İlçesi'nde 2, Efeler İlçesi'nde 7 olmak üzere toplam 16 adet okul kapatılmış olup hazineye bedelsiz olarak devrine esas olmak üzere iş ve işlemleri tamamlanmıştır. Yine, Efeler İlçesi'nde 11, Nazilli İlçesi'nde 5, Çine İlçesi'nde 3, Kuşadası İlçesi'nde 2, Germencik İlçesi'nde 2, Söke İlçesi'nde 2, İncirliova İlçesi'nde 1, Yenipazar İlçesi'nde 1, Sultanhisar İlçesi'nde 1 ve Buharkent İlçesi'nde 1 dernek olmak üzere toplam 29 dernek kapatılmıştır. Bozdoğan İlçesindeki 1 dernek ise; 23.06.2016 tarihinde fesih kararı alarak tasfiye olduğu için kapatma işlemi uygulanmamıştır, kapatma işlemi uygulanan 29 derneğin hazineye bedelsiz olarak devrine esas olmak üzere iş ve işlemleri tamamlanmıştır. İlimiz Efeler İlçesi'nde 1 adet vakıf kapatılmış olup, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bedelsiz olarak devrine esas olmak üzere iş ve işlemleri tamamlanmıştır. İlimiz genelinde faaliyet gösteren FETÖ ile iltisaklı 2 sendika temsilciliği kapatılmıştır. 27.07.2016 tarihi itibariyle FETÖ ile iltisaklı 2 Yerel Gazete kapatılmıştır. İlimiz Efeler İlçesi'nde 9, Nazilli'de 5, Söke'de 2, Karacasu'da 2, Koçarlı'da 1, Köşk'te 1, Bozdoğan'da 1, Çine'de 1 Yenipazar'da 1, olmak üzere toplam 23 Özel Öğrenci Yurdu kapatılmıştır. İlimiz Efeler İlçesi'nde 3 adet özel öğretim kurumları şubesine bağlı Etüt Merkezi kapatılmıştır. İlimiz Efeler İlçesi'nde 2 Nazilli İlçesi'nde 2 Söke İlçesi'nde 2 Kuşadası İlçesi'nde 1 İncirliova İlçesi'nde 1 Çine İlçesi'nde 1 olmak üzere toplam 9 adet özel öğretim kurumları şubesine bağlı Dershane kapatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber