Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 17 Eylül 2014 - 21:08 Yorum: 0

Aydın'da Adnan Menderes ve Demokrasi Mücadelesi Konferansı

Adnan Menderes Haftası etkinlikleri kapsamında Aydın'da, "Tarihin Tanıklığında Adnan Menderes ve Demokrasi Mücadelesi" konulu konferans düzenlendi

Aydın'da Adnan Menderes ve Demokrasi Mücadelesi Konferansı

AYDIN (AA) - Adnan Menderes Haftası etkinlikleri kapsamında merhum başbakanın memleketi Aydın'da "Tarihin Tanıklığında Adnan Menderes ve Demokrasi Mücadelesi" konulu konferans düzenlendi.

Adnan Menderes Demokrasi Platformu'nun organize ettiği konferansa, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, kamu kurum kuruluş ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.  

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan konferansta, Müftü Yardımcısı Zekeriya Çallı tarafından dua yapıldı, merhum başbakanın belgeseli gösterildi. 

Aydın Valisi Erol Ayyıldız, konferansta yaptığı konuşmada Menderes'in, Aydın ve Türkiye'nin medarıiftiharı olduğunu söyledi.  

Menderes ve arkadaşlarının ortaya koydukları demokrasi mücadelesi ile halen gönüllerde yaşadığına işaret eden Ayyıldız, şöyle konuştu:

"Onlar o kadar samimiydiler ki rahmetli Menderes ve arkadaşlarını bugün milyonlar anıyor. Belki bu uğurda korkarak, çekinerek geri duran insanlar bunu bilseler, onlar da herhalde ölüp ölüp dirilmeyi, bu şekilde anılmayı isterlerdi ama Cenab-ı Hak samimiyeti nispetinde insanlara bunu nasip ediyor."  

MHP Aydın Milletvekili Uzunırmak ise Menderes ve arkadaşlarının hem yaşadıkları sürece hem de ölümleriyle topluma büyük mesajlar verdiklerini belirterek, "Menderes, Türk milletine demokrasi bilincinin ve kültürünün yükselmesi için çok büyük mesaj vermiş bir hemşehrimiz, bir devlet insanıdır" diye konuştu. 

Konferansta Adnan Menderes'in liderliğini yaptığı Demokrat Parti'nin (DP) Milli Eğitim Bakanı Tevfik İleri'nin oğlu Cahit İleri de 27 Mayıs darbesinin yaşandığı döneme ilişkin anılarını anlatarak, çeşitli belgeler gösterdi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber